Wednesday, 31 December 2008

~nazrin kawin~



pepagi ni plak, bgn trus bekpes,pas2 trus berkemas,check-out n trus g alamanda dulu, amik tina. jumpe le yg lain sume kat sana, k.lisa pe lg, borong emas le,hehehhe!! aku n bad cyg g jenjln cr hadiah utk wani plak,tp jumpe yg lebih sesuai tuk nazrin n wife, comel sgt tempat letak quran berukir 2! huhuhu!!! dlm kul 1pm br kuar g dewan kat putrajaya...mkn2 dlm 1/2jam kendian br le nazrin n wife berarak msk...ptg skit br kami kuar g dengkil n pas2 trus blk umah k.uyah salin baju n trus amik flight blk ke kg, letihnya...tp seronok berjalan!

~BEST NYER BERJALAN!~



23hb, pas abis keje trus lari nlk ke kl, tdo umah tina kat kajang, dlm kul 11.30pm sampai sana, penat gak, tp aku ok je sbb cyg yg drive, heheheh!!! esoknyer pon bgn lewat, xsempat nak salam ngan mak coz kul 7am tina dah anto mak g stesyen bas. pas 2 kuar ngan pok baq, k.lisa n nurin g aquaria klcc, layan aje ikan2 kat dlm 2,huhuhu!!! pas2 dorg g shopping2 kat klcc, abg pon sempat bli kemeja kat c2. aku pe lg, dok usha je beg paris hilton n baby phat ngan k.lisa,heheheh!!! penat le,trus g check-in kat marriot, putrajaya, sesat gak nak kesana, hehehhe!!! pusing punya pusing, slamat gak kiteorg sampai sana dlm pkl 8pm lebih...best la!! tq abg cyg!!! muahh!!! pas mandi2, solat, kuar blk ingat nak cari mkn, kesian k.lisa lapo2 sampai pening2 kepala tp sblum 2 singgah le plak kat umah k.uyah tp k.uyah xde, fatin n aisha je yg ade. k.lisa g umah k.ezah, tlg2 buat persiapan wedding nazrin sok, ingat nak singgah umah k.ezah tp dah lewat le plak...pas2 trus g mkn....kenyang...hehhehe!!!

Friday, 19 December 2008

~BARANG BABY~

Senarai barangan bayi yg nak beli, bile kite nak shopping cyg? hehhehe!!!

Pakaian bayi:
  • 3 helai tuala mandi
  • 4 helai tuala muka
  • 20-30 keping pampers atau lampin
  • 3 pin besar (safety pin)
  • 6 pasang seluar kalis air
  • 6 pasang baju kain kapas (lengan pendek dan panjang)
  • 6 pasang seluar panjang
  • 2 helai baju sejuk
  • 6 pasang sarung kaki
  • 6 pasang sarung tangan
Barang-barang penjagaan bayi:
  • sebaiknya pilih barangan hipoalergenik (mengurangkan risiko alahan)
  • syampu bayi
  • mandian bayi
  • bedak bayi
  • losyen bayi
  • tisu basah bayi (wet tissue)
Peralatan sampingan:
  • katil
  • tilam
  • 3 helai sarung tilam
  • 2 helai selimut
  • 2 helai pelapik plastik/getah
  • 2 buah baldi berpenutup untuk lampin basah/kotor
  • kapas
  • putik kapas
  • gunting kecil
  • pemotong kuku
  • tab mandi
  • barang permainan
Makanan bayi:
  • dapatkan nasihat doktor anda berhubung dengan perkara ini
Lain-lain keperluan:
  • kereta sorong
  • kerusi beroda (walker)
  • kerusi makan bayi
  • kerusi keselamatan kereta

Tuesday, 16 December 2008

G KL



sabtu, 13/12/2008 fasha kawin, sume g hehhehe. wedding garden?? urmm.. slamat pengantin baru!!

Friday, 12 December 2008

~Hari RaYa Qurban~

penat xabis lg ni, sabtu lepas balik kg Raja,hehheh!!! 1st time ni sambut raya qurban kat umah mak, best la, meriah!! slalu sblum kawin, kalo raya qurban je, aku buat dono je, rasa biase je, bangun tdo pon lambat,mcm xde ape2..hehhehe!! tp bile kat kg ni,lain, meriah!! rasa cam raya aidilfitri plak! kak uyah masak singgang daging, daging bakor,daging2...sampai abg pening2 kpale mkn daging, sian abg..aboh order nasi minyak, sedap giler lah!! byk kali aku ulang, mmg xpuas!! tambah tgh mengandung ni, lagi laju le aku mkn!hehhehe!!! umi plak mask laksa johor, blk 2 aku singgah mkn,hhehhehe!! sedap!!!

Wednesday, 3 December 2008

~Mee GoReNG aKu!!~

hehhehe! smalam masak mee goreng untuk abg cayang aku, best le plak coz dah lama aku xmsk utk abg,asik mkn nasi bungkus je, cian abg.. ala..xmik pic le plak..
Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014