Tuesday, 16 March 2010

TIPS UNTUK YANG MALAS BERMAKEUP


Sape suka makeup? Sila angkat tangan. Eh...takyah, bacin ketiak kamu tu, kang pengsan pulak aku. Aku suka makeup walaupon aku tak pandai bermake up, sekadar conteng-conteng boleh la, hhehehe!!! Ada sesetengah perempuan tidak bermakeup. Tak salah...mungkin dia lebih selesa begitu, tapi sedarlah bahawa kamu akan kelihatan sangat pucat seperti mayat berjalan tambahan kalau kamu kering melidi. Jahat sungguh mulut ku, ;p



Perempuan yang tak bermakeup ni biasanya simple orangnya. Tapi janganlah sampai pasangan kamu memandang ke arah lain, lagi-lagi maknyah! hahahha!! Tak jeles ke tengok maknyah makeup lebih vouge dari perempuan asli?? Ape-ape pon dia maknyah, lebih baik kita yang asli ni, miahahaha!!



Ok-ok aku ade sedikit tips untuk sesiapa yang malas bermakeup waktu keluar rumah, aku tak suruh kamu bermakeup macam topeng cina opera, kurang-kurangnya berlipstik lah ya :)


  1. Kalau rasanya korang ada eye-bag, atau pon mata tu dah macam panda, sila lah pakai sunglass, lagi besar lagi bagus! Sunglass ni boleh cover mata korang yang berapa menggoda tu, macam aku, ahahahah!!!
  2. Sekurang-kurangnya pakai lah lipstik yang natural, tak de lah pucat sangat kan :)
  3. Berbedak lah sedikit, compact powder kan banyak kat pasaran.
  4. Sedikit blursher, sikit je..bagi nampak fresh :)


Itu saja, tapi kalau takmo jugak ikut tips di atas pon tak pe, coz aku ade lagi tips untuk wajah lebih bersinar tanpa makeup:


  1. Minum air yang banyak, makan lebih buah-buahan dan sayur-sayuran. Diet yang sihat akan memancarkan wajah yang ceria!
  2. Bersihkan wajah dengan pencuci muka dengan menggunakan an antibacterial acne wash, setiap hari.
  3. Scrub muka setiap 3 hari. Ini akan menyegarkan wajah.
  4. Gunakan moisturizer with sunscreen setiap hari.


*pic credit to google
Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014