Wednesday, 10 March 2010

PENJARA VS OFFICE

Hey..hey.. sape kata dok penjara tak best, best daripada dok office yang memening kan kepala tu tau! Miahahaha!!


OFFICE
  1. Masa dihabiskan dalam partition 6' x 8', giler sempit ko! Nak kentut pon cam lepas tak lepas jerk!
  2. Dapat makan mungkin dalam 1 atau 2 kali, dan yang selalunya akan kena bayar sendiri, duit keluar...aiyakkk!!
  3. Kalau berkelakuan baik ala-ala skema gitew, akan dapat kerja lebih, menimbun-nimbun gitew, jangan harap lah 5.30ptg boleh punch-out...grrrr!!
  4. Sendiri mesti jaga semua barang, bukak pintu pon sendiri, kalau barang company hilang kena marah-marah, silap haribulan dapat surat cinta + cek, miahahaha!!
  5. Kompom anda akan dipecat jika menonton tv, main fesbuk, main blog apatah lagi pegi tengok wayang, eh...kalo tengok wayang time kerja memang kene pecat! ;p
  6. Tidak dibenarkan menerima pelawat daripada kaum keluarga, walaupon jumpe depan pintu opis! Dasat kejam...opis sape lah ni, hehhehehe!!
  7. Semua perbelanjaan kena bayar sendiri, duit minyak moto, duit makan, kene pulak bayar cukai...mak ai... :(


Ish...ish...tak best-tak best, miahahaha!! Cuba nengok ape pulak yang best kat penjara nih ;p




PENJARA
  1. Masa dihabiskan dalam bilik berukuran 8' x 10', siap ada jamban lagi dalam tuh! Kalo rase nak terkincit leh lompat je ke jamban :)
  2. Dapat makan 3 kali makanan - FREE lagi tu! hehehe!!
  3. Dapat time - off jika berkelakuan baik :)
  4. Pengawal akan bukakan pintu dan kuncikan pintu untuk anda, see...macam orang-orang besar gitew, miahahaha!! :)
  5. Boleh menonton tv, bercucuk tanam, main game..
  6. Kaum keluarga dibenarkan datang melawat, sahabat handai, satu kampung pon boleh mari, hehehhe!!
  7. Semua perbelanjaan ditanggung kerajaan, tak perlu keluarkan duit 5 sen pon ;p


See...sudah terbuktikan! Miahahahaha!! Weh, ni gurauan je okey! Jangan amik serius pulak, tengah tension nih, miahahaha!!! ;p


* Good news! Kompom adik aku Teha mengandung 6 minggu :) alhamdulillah..aku dapat anak buah lagi :)
Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014