Monday, 8 March 2010

10 TANDA PASANGAN ANDA CURANG


1)Layanan dingin- enggan atau lambat membalas SMS dan panggilan anda atas alasan 'sibuk'.


2)Pemarah/ Mencari Salah- kesalahan kecil diperbesar-besarkan sehingga berlaku konflik dan kemudian menggelak perbualan terus meninggalkan anda keseorangan tertanya- tanya?


3)Alasan tak logik- enggan luangkan masa dengan anda sanggup keluar bersendirian atau bersama teman2 nya ke tempat lain tanpa anda.


4)Berahsia- Tidak seperti dulu, gemar berbuat sibuk, diamkan diri, termenung dan tidak suka anda melihat mobile bag atau barangan peribadi yang lain.


5)Panggilan misteri- Kerap dengan urusan kerja- overtime, outstation, kecemasan dan menemani boss katanya. Perbualan telepon dengan si pemanggil dibuat tidak ketika anda disisi, berbisik dan singkat jawapanya!


6)Penampilan berubah- Lain tingkah-lakunya, semakin bergaya, wangi, rapi, sering keluar malam dan rambut/kumis kemas dijaga selalu.


7)Masaalah duit- Tidak mempunyai budget yang cukup untuk anda berdua atau keluarga (bagi yang berkahwin), minyak kereta sering habis dipakai, pelbagai alamat email, sering memadam caller ID, hutang kredit kad diluar pengetahuan anda dan bil/receipt misteri restauran atau barangan 'ajaib' anda terjumpa!


8)Kemesraan hilang- Dia tidak lagi berminat untuk duduk bercerita/mendengar isu remeh, tiada kata- kata manis, gurauan dan tidak bermanja seperti dulu. Tiada buah tangan sebagai tanda ingatan!


9)Teman2 lari- Kawan baiknya menghindari anda seperti lari dari disoal siasat dan rasa bersalah terhadap anda bila bertembung.


10)Naluri- tiba- tiba mengesyaki sesuatu yang tidak kena tapi tiada bukti atau petanda sahih! Perhubungan semakin lama semakin rengang jadinya.


Tapi zaman sekarang ni, pasangan yang curang biasa nya bijak! Susah nak tau...so pandai-andai lah...

30 comments:

  1. kena pasang spy nak intip ni :D

    ReplyDelete
  2. aha..alasan2 ni biasa berlaku kn. Tp rasanye pencurang ni dah advance n more educated dr pemangsa curang eheheh..

    ReplyDelete
  3. tapi biasenye pasangan da boleh tau if pasangan curang kn

    Khaizarien @ atie Blog

    ReplyDelete
  4. salam singgaaahhhhh =) sy follow bloggy awak xD

    ReplyDelete
  5. moga tak terjadi kepada kita semua..aminn

    ReplyDelete
  6. hmm...mcm tu eh..

    tapi sy selalu gak layan dia dingin..tp tak bermakna curang..juz letih nk melayan perangai dia yg mcm tah pape...hehe.. ;)

    ReplyDelete
  7. ramai dah kantoi hehehe..........

    ReplyDelete
  8. kak ina - info tuk semua, baik laki or pompuan :)

    ReplyDelete
  9. chungie - miahahaha!! betoi2! susah nak tangkap!

    ReplyDelete
  10. fatin - kamera litar tertutup ;p

    ReplyDelete
  11. ms. Indie - hehhe!! sesuka ati tuko nama ko, jgn mare ek, betoi kata ko tu :)

    ReplyDelete
  12. farah - betoi tu, syuh..syuh.. doa yg baik2 :)

    ReplyDelete
  13. nabilah - aiyarkkk!! hahaha!! :)

    ReplyDelete
  14. Bahaye sungguh kan klu dapat pasangan yg licik camtu.. hu3.. moe2 pasangan kite tidak begitu.. Amin!

    ReplyDelete
  15. hebat!!!dh bleh jd private detective

    ReplyDelete
  16. blh di pakai..zaman skrg pun cme cume up to date...

    ReplyDelete
  17. huhuhu...menarik info2 ni...slalunya kalo pasangan kita wat hal2 gini..mesti senang nak hidu rasanya..gerak tari dia mesti akan terpincang gak..

    ReplyDelete
  18. moga-moga pasangan kita tak cam tu..

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum ieda!
    intai2 ajer jap, xyah idang ayo angat.....

    ReplyDelete
  20. ops... ok bro nk check same ade bro curang ke x??

    1- ops cam bro selalu wat je... [tp bukan dgn die sorg je.. dgn sume cam tue]

    2- ops bro jrg marah2 n cari kesalahan kecil n jadikan ianya besar.. bro selalunya abaikan je..tp si dia pulak cam nie... [musyikil kojab]

    3- ops selalu gak wat cam nie

    4- yup bro mmg suke berahsia untuk jaga hati dia

    5- oh tidak sama sekali.. cuma kekadang cam xnk diganggu je

    6- bro tetap bro.. yg selekeh n mandi sehari 2x je

    7- tang nie.. duit bro je selalu ade sampai hujung.. si dia dok xde je.. [tambah musyikil nie]

    8. kemesraan bro mmg cepat hilang [adakah bro...]

    9. cam xde je.. kawan dia ade la kot

    10.oh xperasan pulak

    so kesimpulannya sape curang ek.. bro or si dia

    BroFramestone Blog

    ReplyDelete
  21. wah!

    bagus entry ni kak...

    yg penting jujurrrrrrrrrrr kan

    ReplyDelete
  22. Betul-betul.Dia ada nombor telefon lebih satu.Kalau pakai DiGi checklah dia punya "Buddyz Friend".

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana ketip-ketip jari korang kat sini untuk komen, jap lagi komen lagi eh..ada lagi..ada..betoi..wa talak tipuu wooo..hahahah!

Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014