Monday, 1 March 2010

JALAN-JALAN CARI PASAL

Okey...okey...mari kita mulakan karangan hari ini tanpa cikgu yang bertauliah ek :) Hari Jumaat yang lepas, aku balik kampung rumah laki aku kat Kampung Raja, Besut. Ye..rasenyer ramai blogger yang dah tau sebab aku penah bagi tau kan, kan, kan, ehehheh!! Kali ni aku balik, ummi & papa aku ikut sekali, adik aku pon turut menyibuk nak ikut. Yang bestnyer aunty & cousin aku from JB pon ikut sekali, eheheheh!! Ramai-ramai skit best, cam rombongan cik Ieda ke Besut pulak, ahahhaa!!



Kengkonon memula nak bertolak pas Subuh, tapi kul 8am jugak la bertolak T_T. Sampai kat umah MIL, tengah hari, dah siap nasi minyak sambut kami semua. Nasib baik takde kompang ngan karpet merah, kalo tak rasa cam YB pulak, ahahaha!!! Pas mengketedarah, kami ke Bukit Kluang Beach Resort tuk check-in. Eh...bukan aku, ni tuk ummi & papa & cousin aku dari JB.


Dah sampai resort, wajib amik gambo sebab kami tak tdo sini, ahahaha!!! :)




Comei-comei bilik, cam apartment gitew :)



Eh, aku tetiba dah ada 2 anak, ekspressss gitew, aahahhaha!!! :)



Tutup sikit gigi ko tu Umai oii...bukan cantik pon, hahahha!!!


Malam tu aunty & cousin aku dari JB tiba kul 11mlm, lambat giler! Sesat! Miahahaha!! Takpe-takpe....masing-masing tdo awal malam tu coz esoknya dorang ni nak pegi merayap ke Kota Bharu. Aku pon tak tau ade e, sebab aku penah g sekali je, ehehhe!!!



Pagi-pagi konvoi 2 kereta, pin pin pon pon!!!



Tengok dorang dah melaram cantik-cantik g jalan-jalan, hahahha!!Jahat aku ;p Dorang ni 1st time samai pantai timur, yang ummi & papa kali ke-dua, memula dulu masa aku kawin, eheheh!!


Takde plan, memula ingat nak ke Kota Bharu saja, tapi dorang nak ke Rantau Panjang pulak. I polo...ada la dalam 40min sampai Rantau Panjang. Sebelum dorang nak memborong, solat dulu kat Masjid Jubli Perak Rantau Panjang. Cun kan :) Cam kat Beijing pulak, bezanya, kat sini panas, Beijing sejuk, ehehehe!!!

Credit to Google, aku maleh nak amik gambo, ahahaha!!!



Sampai dah....


Aku penat! Sebab hari panas terik, sampai sakit kepala. Aku duduk kat restauran je, yang lain-lain g cari barang. Pada aku Rantau Panjang tak best, huhuhu!!! Takde pe...


Pas abis ke RP, kami ke Wakaf Che Yeh pulak....Huhuhu...Dah abis membazirkan duit, balik ke Kuala Besut makan ikan bakar pulak, yeahhhh!!! Makan-makan paling best! Hahahah!!!! Habis sudah...Esoknya balik, kami bertolak ke Ipoh, aunty & cousin aku balik ke JB balik. Kejap je! Tak puas rasa, Pas ni kami plan lain pulak bulan 6 nanti, elok lah! Teha dah balik M'sia time tuh, mesti best giler!



Amik gambo sblum balik, babai... :) Owh...lagi 2 minggu aku balik besut balik coz adik ipar aku nak tunang.
Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014