Thursday, 4 March 2010

KENANGAN ZAMAN TADIKA LAH YANG PALING BEST!


Tadikan tetiba je aku teringat zaman tadika dulu-dulu, hehehhe!! Aku tak tau nape, tapi rasa nya memang best giler! Aku tadika pada tahun 1990, kat Taski Abim. Pakaian seragam color hijau, eheheh!! Hari pertama aku daftar, pastu papa aku terus balik tinggalkan aku. Aku cool je (ececece!! poyo tak hengat!). Aku tengok semua parents tunggu anak diorang. Sebelum papa balik, papa pesan balik nanti naik bas yang ada kat depan tadika waktu tu, aku angguk je (bukan bisu yek).



So hari-hari aku naik bas sekolah oren yang comel tu, eh...mercedes benz gitew! Ahahah!! hari-hari aku naik mercedes, ekekek!!! Dulu rasa cam bas tu besar giler tapi bila dah besar ni, tengok bas tu kecik je, hehehe!!



Aku ingat lagi member-member kat tadika tu. Ingat lagi suka main kejar anak ayam yang masuk kawasan tadika tu. Anak ayam sape ntah, pastu tangkap bawak masuk kelas, kene marah ngan cikgu...hahaha!! ;p Suka main lumba lari, main buaian, pastu petik-petik bunga :) Yang tak tahan, ada sorang member siap cakap, kalo nak petik, bagi salam dulu, pastu cium bunga tu, hahaha!! Budak-budak betul! ;p



Kalo time makan paling aku suka, tambah-tambah menu hari Jumaat - roti canai! Sedap giler! Memang aku ingat sampai sekarang, kadang tak cukup mintak lagi ngan cikgu, hehehe!! Nasib baik cikgu bagi lagi, heheheh!!



Ingat lagi, tadika ada buat lawatan ke Lapangan Terbang Ipoh, berderet-deret masuk airport, miahahaha!! Pakai seluar jogging, t-shirt tadika, topi hijau + botol air jenis telefon warna biru! heheheh!!! Pastu ambil gambar ramai-ramai :)



Last sekali, hari penyampaian hadiah. Waktu tu aku tak tau hari tu last day ke tadika. Aku hairan, nape lah cikgu ni peluk-peluk aku, cium-cium. Aku nampak air mata cikgu mengalir...sedih pulak...iskk..iskk.. T_T



Semua tu tinggal kenangan. Sekarang kalau aku lalu depan tadika tu, senyum sorang-sorang. Tapi dah takde tadika dah kat situ, dah jadi umah orang. Fuhh...kenangan zaman tadika lah yang paling best!! :)






Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014