Tuesday, 2 March 2010

ISTERI : BEKERJA ATAU DUDUK DIRUMAH?


Testing....testing...ok, makcik marhaban ieda nak mula membebel, hahahha!! Tak...buat pe nak bebel, penat mulut je, air lir pon jejeh, ee...kotot...dirty2...ehehhe!!



Cuba tengok tajuk aku tu, tak tahan! ahahhaa!! Macam artikel jadahnyer!! Tak...aku ni sebenarnya dalam dilema, ala...cam lagu si Nora tu...tapi aku ni dilema nak kerja lagi atau tidak. Takde...aku takde masalah kat opis, cuma terbayang-bayang kat mata aku, kan best dok umah...jaga dan didik anak aku, boleh masak-masak untuk laki aku, kemas-kemas umah...ececcece...banyak je alasan kan nak dok umah. Cuba dah betul-betul berhenti keje, ada ko nak buat semua tu ieda wehh??? hahahhaha!!! No comment! :)



Kalo dipikir-pikir kan balik, memang sayang nak tinggalkan opis yang tak best tu. Sebab-sebabnya :

  1. Masuk opis pukul 8.30am. Rata-rata staff sampai pukul 9.00am. Aku sampai memang awal, 7.30am! sebab aku tumpang papa aku, tapi kalo aku drive...9.30am aku sampai opis, miahahahha!!!
  2. Takde punch-card/thumb-print dan seangkatan denganya.
  3. Kalo cuti, borang boleh isi kemudian.
  4. Kalo mc, mc la...takde sapa nak halang kalo mc sebulan pon.
  5. Gaji ok, (ok je?? tak tip top pon! ;)), tiap tahun naik.
  6. Boleh kuar masuk opis, janji msg kat bos.( see...msg je, takyah jumpe nak hadap bos!)
  7. Boleh main blog, facebook, game bagai...
  8. Kalo ngatuk, leh tdo kat surau. Paling-paling abis pon bos datang gerak suruh balik tido, hehehhe!
  9. Ada lagi ke?? ada sesape nak tambah?? hahahha!!!


Tu je, babai. Hahahhaha!!! Giler aku. Memang bestkan! Pada aku best la, bos aku senang, janji keje siap, kalo tak siap mati ko kene bambu! Dan biasanya aku terkecuali untuk teman dia meeting ke KL, sebab aku ada anak katanya! hahahhaha!!! Susah katanya subuh-subuh nak hantar anak aku ke pengasuh, hehhehe!! :)



Tapi lagi best kalau dapat mendidik dan membesarkan anak aku kat umah. Amanda, bagi mama sikit masa lagi ek sayang untuk buat adik, eh....silap! Bagi mama masa tuk stabil, then mama akan berenti kerja ye sayang :) hehehhee!!


*credit 2 google
Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014