Thursday, 24 December 2009

YANG MUNGKIN TERLEPAS PANDANG...

Tak tahu sebelum ne........tak mengapa, so mane yang dah tahu, sebar-sebarkan lah pada kekawan.....


HARAM UCAP MERRY CHRISTMAS BAGI ORANG ISLAM




LAILAHAILLALLAH

Penting!!! Seorang bekas biarawati kristian yang masuk Islam memberitahu
dalam ceramahnya haram bagi seseorang umat Islam ucap
Selamat Hari Natal..
atau Merry Christ... dan sewaktu dengannya.

Jika anda ucap Gong Xi Fa Chai, maksudnya Selamat Tahu Baru Cina

Happy Deepavali Selamat Menyambut Pesta Cahaya

tetapi maksud Selamat Hari Natal.. atau Merry Christmas... dan
sewaktu dengannya adalah Sejahtera Keatas Tuhan Jesus
NAUZUBILLAH!!

Dengan perkataan sahaja kita boleh rosak akidah, yakni murtad. Kita umat
Islam beriman LAILAHAILLALLAH yakni TIADA TUHAN DISEMBAH SELAIN ALLAH, jadi
ucap Sejahtera Keatas Tuhan Jesus untuk apa??!!

Sebarkanlah...
perkara ini, berdosa kita jika tak sampaikan benda yang
hak. NAUZUBILLAH.
LAILAHAILLALLAH.

psttt....aku pon baru tau...dapat dari email...thanxx kak rose :)

17 comments:

  1. ada gk dpt email nie bape tahun sblm niey, kita yg taktau pape nie, eloknya takyah la wish ek..dok dendiam jer..@ just ucap selamat bercoti..!!! i like coti! hikhik..!

    ReplyDelete
  2. memang betul fakta ni ieda... hajar pun tau masa zaman sek. men. lg...

    bagus ieda wat n3 tuk information tuk yang lain2... harap2 la xde diantara kita yg bg ucapan ni...

    ReplyDelete
  3. nauzubillah ....
    takutnya kan...SUBHANALLAH...
    mintak di jauhkan segala kejahatan...

    thanks beb for the sharing...

    ReplyDelete
  4. hah..aku pun baru tau pasal ni..thanx..nnti nak bgtau kwn2 n famili gak..

    ReplyDelete
  5. yes good info..tp slalu org pertikaikan bila kita spread camni..bg dorang..ala ucap je xbw niat ape2 pn.hmmm..me mmg very particular on this thing..

    ReplyDelete
  6. ye betol ckp ibuaQeel tu slalu dorank mcm tu..by the way kite yg tau ni ok ..da sebar n smpaikan untuk kebaikan tp kalo dorank lelain pon masih jugek..ermmm dorank yg tanggong..

    tq ieda sharing dis ;)

    ReplyDelete
  7. ahaa baru tahu jugak..thanks for sharing..pasni nak wish happy holiday je la

    ReplyDelete
  8. mmg x suker pun nk ucapkn merry christmas kt dorang ni.

    ReplyDelete
  9. tq 4 info...baru teringat ade yg ingatkan dolu ttg perkara nih..update n upgrade ilmu..

    ReplyDelete
  10. nauzubillah...

    thanx 4 da info kak

    ReplyDelete
  11. betui2 mn leh wish krismas kt org islam...tq share info ni yer..

    ReplyDelete
  12. Walaweiiiiiiiiiiiii....

    Harus Gua kena tukarkan ENTRY baru blog Gua....

    ZassssssSSSSS!

    TQ weihhhhhhhhhhhhh!!!

    Serius tatau benda nih!!!

    ReplyDelete
  13. baru tahu,,mmg info yg bagus..tks a lot

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana ketip-ketip jari korang kat sini untuk komen, jap lagi komen lagi eh..ada lagi..ada..betoi..wa talak tipuu wooo..hahahah!

Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014