Thursday, 4 September 2014

1001 SEBAB KENAPA SAYA MENJADI PENGEDAR SHAKLEE, EH! MUNGKIN ANDA PATUT TURUT SERTA! :)

Tajuk wajib gempaqqqq hokey! hahahhaha! begitulah kekdahnya. Biarlah kan. Memang skang ni fenomena shaklee. So saya suka bercerita benda yang positif berbanding negetif. Kita sebarkan aura wangi2 aje ok :)


Jom direct terus pada tajuk. Takyah pusing-pusing cerita heheheh :)


1) CASH REBATE/BONUS
dimasukkan ke dalam akaun ahli sendiri Saya cukup suka lah mengingatkan mana-mana pengguna tegar Shaklee supaya mendaftar menjadi ahli. Sebabnya pasal CASH REBATE/BONUS ni lah. Saya tak berapa suka bila ada ahli Shaklee yang buat ayat begini. Nak dapatkan harga ahli, sila guna ID saya. Ayat ni sungguh tak beretika. Sebab nya ahli Shaklee tersebut tidak telus dalam berniaga. Kerana beliau menyuruh orang membeli dengan ID beliau, dan akhirnya beliau yang dapat CASH REBATE tu, sedangkan sepatutnya jika pengguna tegar Shaklee tadi mendaftar sebagai ahli, pengguna tadi bukan sahaja dapat harga ahli, malah melayakkan pengguna tadi juga untuk mendapat CASH REBATE!  



Sungguh kemudian, pengguna tegar tadi pula mencari lah pula consultansi macam mana nak makan vitamin-vitamin Shaklee yang dia beli tadi. Sedangkan sepatutnya pengguna Shaklee ni berhak mendapatkan konsultansi terbaik dari pengedar Shaklee yang menjual pada mereka. Akhirnya pengedar Shaklee lain yang jadi mangsa sedangkan satu sen keuntungan pun tidak dapat pada mereka. Buat pengguna tegar Shaklee, seharusnya bila jadi ahli Shaklee, bukan sahaja membership tak perlu renew setiap tahun, malah anda sepatutnya dapat masuk group2 eksklusif di FB, malah konsultansi juga adalah seumur hidup juga. Sebab itulah amat penting untuk anda mendaftar dengan orang yang betul-betul berkredibiliti dan berada dalam kumpulan sokongan yang betul. Maklumlah kebiasaanya ahli Shaklee yang asalnya nak makan sendiri biasanya end up akan jadi pengedar Shaklee jugak disebabkan terlalu banyak benefit yang mereka boleh dapatkan dengan Shaklee.



Sebab ini jugalah pemilihan kumpulan yang berkuali amat penting sebelum jadi ahli Shaklee. Bukan main pick up the numbers sahaja ya! Macam saya sendiri, 3 tahun lepas saya hanya pengguna tegar Shaklee. Mana tahu selepas 2 tahun, tiba-tiba saya ingin jadi pengedar Shaklee pulak? Syukur saya tidak tersalah pilih kumpulan. Fiuuuhh!!  




2) SISTEM SHOPPING ONLINE  
mulai Oktober 2013, pembelian produk Shaklee akan sangat mudah dan tracking juga semuanya adalah online. Bukan sahaja memudahkan pengguna Shaklee yang mahu makan sendiri, malah amat memudahkan juga bagi ahli Shaklee yang menjadikan Shaklee perniagaan mereka. So, macam mana? jom jadi ahli Shaklee. Buat apa bg CASH REBATE/BONUS ni kat orang kan. Baik masuk poket sendiri ye tak? 




3) PENGHANTARAN DIURUSKAN PIHAK SHAKLEE
Yang ni memang dari dulu dah begini. Itu yang seronoknya berniaga dengan Shaklee ni! Lagi-lagi untuk suri rumah yang tidak bekerja dan bergelumang dengan anak kat rumah tu. Memang syok! Tak payah pergi ke pejabat pos pun! Online jek dari rumah. Belikan barang secara online, dan address penerima terus kepada customer kita! So tidak lah perlu terkejar2 nak ke pejabat opis, dengan nak angkut anak lagi, dengan nak ambil anak kat sekolah lagi. Jangan tak tahu ade jek pengedar Shaklee ni duduk luar negara, tapi sales dia semua kat Malaysia tau! Untuk yang nak buat part time? Huh! Lagi lah senang! Apa yang anda perlu buat hanyalah marketing jek tau. Buat blog cantik2 macam saya punya ni. Buatlah juga Fanpage kat facebook. Iklankan, dan tunggu customer datang. Ambil duit customer dan kita transfer kan ke Shaklee pula! Oh, ini menjurus pula kepada next kelebihan!


4) TAK PERLU MODAL JIKA NAK NIAGA! 
Kerana apa? kerana customer dah bayar anda dulu! Barulah anda terus jek online dan terus orderkan terus untuk customer anda. Haa, yang tentang consultation, tentulah pengedar yang orderkan ni kene beritahu. Ops, ini jika untuk siapa yang jana pendapatan dari rumah ya :)



1. Bagaimana saya ingin daftar menjadi ahli / pengedar Shaklee?
Ada 2 cara anda boleh daftar menjadi ahli Shaklee:
  • Buat bayaran pendaftaran ahli Shaklee sebanyak RM75 (Semenanjung) atau RM85 (Sabah/Sarawak).
  • ATAU ada boleh membeli mana-mana kombinasi produk Shaklee melebihi 200 mata iaitu lebih kurang RM680 (Semenanjung) atau RM850 (Sabah/Sarawak)
2. Apa kelebihan produk Shaklee ini berbanding lambakan supplemen lain di pasaran?
Produk Shaklee dijamin selamat dan sumbernya adalah tumbuhan semulajadi. Melalui ujian klinikal dan mendapat pengiktirafan FDA.
Beberapa senarai TIDAK Shaklee:
  • TIDAK Mengandungi Paraben
  • TIDAK Mengandungi Triklosan
  • TIDAK Mengandungi Phthalates
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
  • TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
  • TIDAK Mengandungi Glikol
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
  • TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
  • TIDAK Mengandungi Ammonia
  • TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
  • TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
  • TIDAK Mengandungi Formaldehyde
  • TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
  • TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
  • TIDAK Mengandungi Toulene
  • TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
  • TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
  • TIDAK Mengandungi Pewarna
  • TIDAK Mengandungi Lemak Trans
  • TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
  • TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang

Produk Shaklee adalah HALAL. Saya juga muslim seperti anda dan mencari yang HALAL itu adalah fardhu. Produk Shaklee mendapat sijil HALAL daripada Islamic Services of America (ISA) sebuah badan pengeluar sijil halal yang mendapat pengiktirafan dari JAKIM, Malaysia.


Penerangan Terperinci Kenapa Perlu Berada Dalam Group Kami?

Kami sentiasa mementingkan kelainan dan juga kaedah yang terkini bagi memastikan setiap ahli yang mendaftar untuk berbisnes dalam kumpulan kami mendapat bantuan dan sokongan sepenuhnya walaupun di Malaysia ini sudah terdapat berpuluh ribu pengedar Shaklee.
Anda hanya perlu memilih kumpulan yang betul supaya anda tidak akan berjaya dengan tips-tips hebat yang kami tidak akan kongsi secara ‘public’ melainkan jika anda mendaftar keahlian Shaklee dengan kami. Apa yang ingin kami kongsi dengan anda tidak terdapat dalam mana-mana buku atau seminar kerananya ianya adalah solid 100 peratus dari pemerhatian dan pengalaman kami sendiri dan Master-Master kami yang lain sepanjang kami melibatkan diri dalam bidang ini sejak tahun 2011.


Luv,
Ieda Al-Habsyi
019-5938876
COD area Ipoh, Tambun, Rapat Setia, Ampang Baru, Taman Cempaka, Bandar MeruRaya, Tg.Rambutan dan pengeposan seluruh Malaysia.




Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014