Thursday, 2 April 2009

BERPANTANG??!!! OH NO!!!!!!!!!! NO!!!!!

ari ni dah msk 3 minggu aku pas bersalin, pg td misi dtg bt checkup kat umah yg terakhir. 13/4 ni aku n amanda kene g checkup kat KKGR, bpurrr...

selama 3 minggu ni rasernyer aku berpantang dlm 2 ari je, heheheh...berpantang! pe maksudnyer yg sebenar? dr yg aku nampak, kene jaga mkn minum, itu xbleh, ini xbleh, kene pakai barut, bertungku, minum air halia, no ice! (oh tidak!!! itu yg xdpt aku tahan!!), xbleh kuar rumah,mkn nasi ngan ikan kering je la, byk lg...

aku berurut pada hari ke-4 selepas bersalin ngan seseorang yg berpangkat opah. dulu opah ni bidan kat gh ipoh zaman dulu2, skang umur dia dah 80thn dan masih sihat walafiat, alhamdulillah...sebenarnyer ngan opah ni la aku blajo xberpantang, n ni lah opah zaman milenium, hehehhe!! dia kate kat aku, "buat pe kamu nak pantang2! kamu 2 baru lepas bersalin, badan byk kene pakai tenaga, mkn je sume, tp yg mmg kamu alah jgn le mkn!" kate opah 2, eehheeh...aiseh! aku pon pe lg, sebat segalanya. kalo d pk kan blk mmg betul kate opah 2. bdn memerlukan mknan untuk kembali bertenaga. pas 2 ummi aku pon bg je aku mkn, ade gak yg ummi larang mcm benda2 yg berangin. tp kalo barut n bertungku aku still buat lg walaupon aku pk ape fungsinyer barut n bertungku ni...tp kalo sbb nak kempis kan perut mmg aku buat! hehehehhe!!! aku xkisah pe org nak kate,"ish..boleh ke mkn? xtakut ke? kang sakit2 bdn waktu ko tua!" tapi aku xkisah! bak kate opah 2,"alhamdulillah, opah sampai skang sihat, kite kena yakin pada ALLAH! kalo asik pk takut sakit je, sakit 2 dtg le, pk yg positif!" lepas urut aku opah 2 siap bleh g shopping lagi ngan member dia kat giant,hehehehhe!!!

aku pon setakat ni alhamdulillah, aku cite kat teha, katenyer dia pon xpantang sgt! hehhehe!!! dah msk anak 2 dah, alhamdulillah katenyer! katenyer lagi, ari pertama pas branak dia dah telan cheese cake,eheheh!!!
Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014