Monday, 8 August 2011

Beg Kene Curik, Kena Beli Makeup Baru


 Eh, aku tak citer lagi pergi holiday Jakarta dan Bandung ari tu kan? Tak pe lah, nanti-nanti la wehh... ni kes beg kena curi dekat airport Jakarta. Tapi bukan beg aku, beg adik aku, hikhikhik! Tapi disebabkan siap kelam kabut, ada satu dua benda aku selit dalam beg adik aku yang hilang tu. Putih mata??? Nganga aje, Beg makeup aku yang hilang noks! Mau gak sedih sadissss!



Makanya aku berjalan dengan gaya natural beauty gitew, kahkahkah!  Bila balik sini, nak pergi kerja pon malasssss, makeup takde noks! Ok, last weekend gian makeup telah meluap-luap bagai. Nak tak nak kena beli jugak, nanti raya kene potong duit raya anak sedara, duit kureng beli makeup, miahahahaha! *dasar kedekut*



Beli separuh dulu, separuh lagi kendian :) Maleh nak pikir banyak, pergi ajer Elianto dan SaSa, tengah sale kan beb!





Lipstik kaler lebam-lebam bagai ditumbuk. Nak bercium pon tak ghairah, hahahahaha! Murah saja, ada less dapat le RM 24






Lip gloss! Santekkk sangat! natural gitew! Kalau beli lipstik, lip gloss dapat potong 50% so jadi RM 9.00 sajok! :)










Eye shadow Vabrian and Luminous dah macam bunyi spell Harry Potter! Hahahahha! Ni kaler-kaler nak pergi nite kelab blogger, hahahahha! Acah jer! :)




Berus vevulu vulu, woiii ni bukan berus cat dinding! Ni  nak cat pipi ku yang mulus! Hhaahhahahah!






Blusher! RM 42 ada less 20%, kira sendiri yunk! :)






Mascara waterprofessor! Ni yang paling cikai abis aku amik, dah less jadi RM 19, cikai-cikai pon aku sayang dia, best! :)






Eyeliner - liquid paper, hahahahah! Ni paling best cinta ati aku abessss, tak hengat berapa hengget, hahahah!

15 comments:

  1. banyaknya barang make up...

    ReplyDelete
  2. kalo nak bercium nak pakai gincu yang camne

    ReplyDelete
  3. best nya shopping brg make up...
    jealous jealous

    ReplyDelete
  4. ni duta elianto ker??

    amboi, meriah la wajah raya ni..hehe

    ReplyDelete
  5. fuiyoooooooo.... patutlahh k.ida santekkk...pki mekap maheii...weewiittt

    ReplyDelete
  6. beg sapo ? teha ker? mak aiii ilang ....

    ni beg org lain ilang , org lain plak soping yek...

    ReplyDelete
  7. melaram sakan la sapa yang jumpa beg mekap kamu tu..
    hehehe

    ReplyDelete
  8. ilang takpe daa..Tip utk yg mls bermake up kan ada dlm blog nih??? hehehe

    ReplyDelete
  9. xreti la barang mekap nie...

    ReplyDelete
  10. complete 1 set... ;)

    tp kakyong dah lama x make up.. guna bedak baby jer..

    ReplyDelete
  11. pandai makeup eh??salam ramadhan

    ReplyDelete
  12. tudiaaaaa soping barang make up.
    boleh buat raya ni..
    hehe

    ReplyDelete
  13. salam..
    orang dah cantik
    pakai make up lagi?
    he he..

    ReplyDelete
  14. ritu adalah sekali g elianto branch
    el g la usha2...geram tau org2 kt situ xmo layan...lg dok sembang cam hape...eeeeee sakit ati jek..dah lah x tau kaler ape sesuai ngan kulit kita..lgpun baru 1st time nak torai elianto ni..eeee skrg pun bila teringat sakit hatiii .last2 g maybeline jek

    ReplyDelete
  15. Mahu beratus? tapi apa nak diherankan hubby bayorkan :-)

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana ketip-ketip jari korang kat sini untuk komen, jap lagi komen lagi eh..ada lagi..ada..betoi..wa talak tipuu wooo..hahahah!

Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014