Tuesday, 10 August 2010

CHILDREN'S VAPOR BALM

Setiap malam anak aku batuk-batuk. Adalah jugak dekat 2 minggu. Tapi waktu malam je, mungkin sejuk, sebab aku ni suka pasang kipas yang pusing laju macam helikopter nak terbang.



Kesian anak aku, uhuk! uhuk! uhuk! batuk, batuk orang kaya kata papa aku hahahahha!



So masa lunch, aku pergi jenjalan kat Watson belakang opis aku, ingat nak beli vicks yang baru, sebab setiap malam aku sapu vicks pada amanda kalau dia batuk. Pastu aku jumpe vicks untuk budak-budak. ok, tab besar gajah, rasanya sampai aku anak 3 pon boleh pakai lagi.




Pastu aku tengok kat sebelah vick ada jenama lain, 21st Century - Children Vapor Balm, same je lebih kurang dengan vicks kanak-kanak. Yang buat aku terpikat sebab dia ada bau strawberry!




Best sangat bau dia, sumpah tak tipu! Korang try la..kalau jenis sapu tuk dada anak-anak korang, memang bagus untuk melegakan batuk dan hidung tersumbat.




Aku pas beli je, terus bukak dalam kereta, sebab nak bau dia, opismate aku cakap, "eh, bau ape yang sedap giler nih?" "Ni haa..." kata aku hehehhehe! Abis! Abis! Abis! Abis semua opismate aku calit-calit sapu kat tangan diorang, tak tahan sedap sangat bau dia! Ciss...hampeh korang! :)





See...warna dia light pink, wangi beb! Pepagi kalau amanda bangun dari tidur sedap je nak choottt!! choottt! dia sebab bau strawberry, hilang bau ailio basi, hahahahahha! :)

13 comments:

  1. cam nak cuba jer...sedap yer bau dia.....

    ReplyDelete
  2. alololo. cian amanda. cakit ye. nak gak chot chot dia. nak jugakkkkkk

    ReplyDelete
  3. Salam ramadhan
    dari saya buat
    anda sekeluarga
    moga mendapat keampunan
    dan keberkatan dari-Nya
    di bulan penuh rahmat ini

    ReplyDelete
  4. untuk org dewasa berkesan tak?hehe

    ReplyDelete
  5. kalau aya suka guna minyak mestika tapi panas le sikit

    UV Hampir 1,000

    ReplyDelete
  6. hee..mesti best bau amanda pakai ni..mak budak pon boleh tumpang pakai=p

    ReplyDelete
  7. hehe,, very cute entry...
    hope ur children will get well soon...

    n salam Ramadhan.. ;)

    ReplyDelete
  8. Salam ramadhan dari saya buat anda sekeluarga moga mendapat keampunan dan keberkatan dari-Nya di bulan penuh rahmat ini

    ReplyDelete
  9. wa.. kene beli nih.. time2 pose best ade bau strawberi

    ReplyDelete
  10. info tentang hidung tersumbat di SIHAT SELALU - Hidung Tersumbat

    ReplyDelete
  11. info tentang hidung tersumbat di SIHAT SELALU - Hidung Tersumbat

    ReplyDelete
  12. aku xde anak kecik lagi..tp aku nak beli jugak..bole??huhu

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana ketip-ketip jari korang kat sini untuk komen, jap lagi komen lagi eh..ada lagi..ada..betoi..wa talak tipuu wooo..hahahah!

Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014