Monday, 4 April 2011

HATI-HATI DENGAN MUDAH.MY TIRUAN

 

 Haaa...dapat email tadi kan, banyak betoi oarang jahat bebeno skang ni, sampaikan laman mudah.my pon ada tiruan! So hati-hati, baca kat bawah ni :

 

 

 

Perhatian,

Anda mungkin telah diminta untuk melawat laman internet tiruan yang akan mengambil kesempatan untuk akses ke dalam akaun Mudah anda.

Anda mungkin atau sudah menerima email seperti berikut:




Dear Mudah user Recently our servers suffered irreparable data loss.To continue using Mudah.my you are required to confirm your personal details

You have 24 hours to click on the link below and confirm your details.Failure to provide the necessary data will result in account suspension and you will not be allowed to use Mudah in any way

Continue

Thank you.
Mudah Team

Ini ialah laman internet tiruan yang cuba untuk mendapatkan akses butiran anda apabila anda klik Continue.

Sila ambil perhatian kepada alamat internet http://www.mudah.my.mudahmy.net kerana ia TIDAK BERKAITAN dengan http://www.mudah.my.

Kami tidak sesekali akan meminta laluan masuk dan kata laluan anda melalui email.

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau kemusykilan, sila hubungi kami di abuse@mudah.my.

Sekian terima kasih,

20 comments:

  1. tak pernah lagi beli barang dari mudah ni..selalunya beli kat lelong aje

    ReplyDelete
  2. kita mmg tk familiar dgn laman mudah ni..so agk jakun jgk..kekeke

    ReplyDelete
  3. Kalau yang tak peka .. sure terpedaya !

    anastasyea's latest post .. Amy Search Pengetua AF9 | Akademi Fantasia 9

    ReplyDelete
  4. mcm xde cara lain ke nak dpt duit haram. isk2

    ReplyDelete
  5. aku pnh beli sekali je

    ReplyDelete
  6. blm terima email ttg ni..tq info yg bagus ni..aku selalu jugak ke mudah.com..rupanya ada tiruan plak !

    @PCL

    ReplyDelete
  7. ada jugak mcm nie .. memang HANTU betul ! huhuuh

    ReplyDelete
  8. tak perna lagi beli kat mudah neh

    ReplyDelete
  9. kite dok usha2 keta gune mudah..

    ReplyDelete
  10. ishk2 ni pun diorg nak tiru. tah pape. neway thanks yer

    ReplyDelete
  11. Pernah juga ada pengalaman membeli di Mudah tapi semuanya berjalan dengan lancar

    ReplyDelete
  12. Kita sekarang ni berada di dalam zaman segala macam fitnah.Mudah-mudahan Allah akan selamatkan kita dari segala macam fitnah,amin.

    ReplyDelete
  13. Tips untuk beli kat mudah ni senang saja ,bila dah klik 1 gambaq, try tengok orang tu ada publish barang2 lain kat dalam add shop dia tak, ,biasa yang ada jual barang lain dalam add shop dia ,boleh di percayai sebenarnya.Tapi kalau sekadar jual 1 barang saja, dan dia tak ada add shop, orang macam ni lah
    yang anda perlu berhati2 sebelum membuat pembayaran .

    ReplyDelete
  14. itu nama nya pishing site..so untuk tahu mana-mana site itu betul atau tidak cuma pastikan link dia sahaja..kalau link dia lainj dari asal..faham2 jelah ye..hehe...

    Entri Terbaru: 1. Pertandingan Blog HPM 2012 2. Metered Earnings Nuffnang Pertama Shahamri.com

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana ketip-ketip jari korang kat sini untuk komen, jap lagi komen lagi eh..ada lagi..ada..betoi..wa talak tipuu wooo..hahahah!

Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014