Wednesday, 23 March 2011

EH, MEH SINI AKU NAK TERANGKAN PASAL DADAH!

 Ape kes tetibe je pagi rabu nak cerita pasal dadah, takde topik dah gamaknyer, hahahaha! Takpe, sekurang-kurangnya boleh tambah ilmu dan dijadikan panduan buat yang tak tau. Ingat, tak semua perempuan bodoh dan tak tau pasal dadah. Kebanyakan perempuan sekarang luas pengetahuan, jangan mulakan. Eh..eh over pulak, hahahahah! 



Gambar atas ni adalah syabu atau nama nak glamer adalah ICE. Macam lagu ice ice baby awal tahun 90an tu.




Rupa Syabu
Syabu berbentuk hablur tawas yang halus serta berwarna cerah/putih dan bersifat lutcahaya




Pembungkusan Syabu 
 Syabu dipasarkan dalam bentuk bungkusan plastik kecil yang  berukuran 2cm x 2cm dan bungkusan yang berupa demikian biasanya mengandungi berat lebih kurang 0.045 gram dan ianya hanya cukup bagi kegunaan sekali sahaja yang biasanya dinamakan 'deck' atau 'layaran' bagi kegunaan penagih syabu.




Kesan Jangka Pendek:
  1. Khayalan atau halusianasi pada penghilatan dan pendengaran;
  2. Perangai cepat marah, resah dan perasaan tidak tenang;
  3. Kenaikan suhu badan dan tekanan darah tinggi; dan
  4. Bersifat agresif.
 
 
Kesan Jangka Panjang:
  1. Kerosakan pada saraf otak dan mengalami angin ahmar (strok);
  2. Kurang siuman dan mengalami gangguan mental;
  3. Keracunan pada sistem saraf tunjang;
  4. Pergantungan psikologikal keatas Syabu dan rasa tidak boleh hidup tanpanya;
  5. Mendatangkan kerosakan pada tisu yang teruk dan boleh membawa maut; dan
  6. Boleh mengakibatkan sejenis penyakit neurologi seakan-akan Parkinson's Disease' yang sukar diubati. 




CIRI PENAGIH - Yakin pada diri sendiri , bertenaga dan cergas, boleh berjaga 2-3 hari tanpa tidur, tingkah laku agresif, tindak balas terlalu cepat, mata dan hidung berair, mual dan muntah-muntah, hilang selera makan.


Kalo nak mati cepat, silakan.



 




eee....geli!

selalu je sesak-sesak napas kan...kan susah...





kesian..jauhi dadah!





ruper gini??? anak pon takmo tengok, anak kucing pon larik macam jumpe jembalang!


 





kalo rasa nak makan free yang tak best, masuk penjara


 






giler kretip yang amat, Tuhan bagi otak elok-elok tapi gunakan macam nak jadi saintis tak lepas exam!


Jauhi dadah!!! Anda selamat, keluarga selamat, masyarakat selamat, negara maju! Jangan biarkan diri terlibat dengan najis dadah, jangan biarkan anda dipulaukan keluarga, anak bini dan masyarakat, fikir-fikirkan!


 macam ucapan je. lantak le.panduan dan peringatan untuk semua. hati-hati.

segala gambar aku ucapkan terima kasih buat belog Selurut Manis
Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014