Friday, 25 March 2011

PERGI KLINIK GOMEN JE, TAK MAIN LA SWASTA-SWASTA NI, HAHAHAHA!

Hari Rabu ari tu pergi checkup Amanda 2 tahun. Aku pergi klinik gomen aje, tak main la swasta-swasta ni, hahahahha! Tak sebenarnya, aku ni bukan le kaya mane nak pergi klinik mahei tu, lagi pon kampeni kedek kot, takde panel bagai, miahahaha! Tapi aku puas ati je ngan klinik kerajaan kalo nak buat checkup anak dan baby dalam perut comei ni.


 Orang kata pergi kelinik kerajaan kene tunggu sampai 2-3 jam, aku takde....kejap aje dalam 15 minit dia panggei aku terus masuk bilik, terus check Amanda, pastu mula lah sessi skema pung pang pung pang tanya itu ini. Aku dengan yakin dan jaya nya cakap semua ye..ye..ok..ok..boleh..dia boleh buat semua sendiri, hahahahha! eh, jawapan betoi tu, bukan memain, kalo tulih kat sini je nampak cam merapu skit, hahahaha! Pastu dia bagi ubat, leh balik, settleeeeeee! Duit tak yah bayo, masa pon jimat, pastu terus balik umah, tak masuk opis dah, dah tentu bos bajet kalo pergi kelinik kerajaan kene tunggu sampai 2-3 jam kan, hahahahhaha! Leh lebih masa ngan anak dari beramas mesra dengan bos dekat pejabat kan, hahahaha!


Masa beranak dulu pon aku beranak dekat spital kerajaan je, semua orang tanya, nanti nak bersalin mane (masa anak pertama dulu), aku jawab je le spital kerajaan, pastu mereka-mereka ini mula buat muka cuak macam alien festaim sampai kat amerika. Benci aku weh, siap persoalan dan ayat penyata yang kurang menggugat iman aku. "ee..ko tak takut ke weh??? macam-macam aku dengar spital kerajaan ni tau!" , "ko tau, misi kat spital kerajaan cam hampeh!" Gugat iman tak?? tak...ade aku kisah....tapi ade jugak yang cakap "ala...sakit sama je weh bersalin kat mane pon"...ok boleh diterima. Tapi kata orang layanan nyer. Tau tak aku dapat layanan macam mane? Meh aku nak citer.


 Aku setat sakit nak beranak terus ke spital kerajaan. Pastu dia tahan. Ok semua. Takde misi marah-marah eh...elok je aku tengok. Paling terharu kot, masa kau sakit sangat, misi pegang tangan aku, pegang perut aku pastu dia ajar doa hilangkan sakit, dia baca aku ikut, lama jugak le sebab aku tak tahan sakit. Masa tu kat labour room dah. Masa tu gak terdetik dalam ati aku, baik je misi gomen, apsal diorang cakap memacam, ciss pedulikan! Datang pulak misi cina tua, datang urut-urut belakang aku, sebbek tak stim, hahahah!  Tup tup beranak, esok leh balik. Hahahahhaha!



 cam tak caya citer aku ni kan,percayalah! percayalah! sebab misi yang check up anak aku  tu member sekolah aku dan misi yang dengan aku kat labour room adalah kawan laki aku punya bini, hahhahahaha! Mesti le dapat layanan lain skit, miahahahaha! Kesimpulannya, kene lah banyak kawan, banyak manfaatnya, sekian terima kasih, hahahahha! 




 ceh! nak kutuk aku le tu! hahahahah :) tidur lena pagi senyuman, hakhakhaktuiii! :)
Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014