Tuesday, 1 March 2011

SENARAI KOSMETIK YANG MEMBAHAYAKAN JANIN

Wah, sejak memngandung nak cerita pasal baby aje ek, lalala ;p Hei semalam mak buyung pergi jumpa doktor, dia cakap kandungan dan 7 minggu, aiyok..sudah hampir 2 bulan rupanya baru perasan mengandung, hehehe ;p




 Semalam nampak dekat satu belog ni, pasal bahaya penggunaan kosmetik semasa mengandung, serammm ooo! Dah la aku suka makeup bagai ni kan. Jadi, inilah senarai bahan kosmetik yang kalau boleh, elakkan dipakai semasa mengandung, kesian janin kita kan :)


  1.  Perfume Poisen dari Christian Dior (memang poisen abis lah yek! ni mak aku pakai, adoii..dah la aku suka bau dia, sedappp!)
  2. Pantene Pro-V(Healthy Hold)
  3. Deodaran Arrid
  4. Penyembur Rambut Aqua Net
  5. Tresor Au De Parfume
  6. Deodarant intensif 24 jam Rexona
  7. Perfume dari Eternity, Tommy Girl dan Channel No.5
  8. Produk penyembur rambut Vidal Sasson dan Tommy Girl
  9. Deodaran dari The Body Shop danNivea
  10. Mousse rambut dari Wella dan Studio Line

 Ini adalah sebahagian darinya. Apa-apa pon boleh rujuk di belog Zaza, sayangilah janin kita! Yeaahhh!! :)



Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014