Thursday, 7 July 2011

Sesungguhnya Cinta Itu Butaaaaa!

Seorang lelaki buta memasuki sebuah restoran. Amin,pemilik restoran itu juga berperanan sebagai pelayan mendatanginya dan menghulurkan menu.


"Saya orang buta dan saya tak boleh membaca menu.Tolong bawakan sudu kotor yang telah dipakai oleh pengunjung sebelumnya dan saya akan menciumnya. Dari situ nanti saya tahu masakan apa yang enak untuk dipesan," kata lelaki buta tersebut.Amin mengumpulkan beberapa sudu bekas dipakai yang ada dan memberikannya kepada lelaki tersebut. Ia mencium sudu itu dan akhirnya berkata, "Saya pesan ikan pais dan sayur masak asam bang".... Dengan agak terperanjat Amin mencatat pesanan lelaki buta itu.Menu itu memang menjadi kegemaran para pengunjung restoran tersebut. Beberapa hari kemudian lelaki buta tersebut datang lagi.Sekali lagi dia minta sudu bekas dipakai untuk dicium, tetapi bukan yang habis dipakai utk makan ikan pais dan sayur masak asam. Hanya ada satu sudu yang habis dipakai untuk makan menu lainnya.

Amin memberikannya kepada lelaki buta tersebut yang kemudian mencium sudu itu dan berkata, "Bau sudu yang ini sedap juga, seperti habis diguna untuk makan ayam bakar dengan sayur ulam dan sambal belacan. "Amin mengiyakan dan si lelaki buta memesan makanan tersebut. Lelaki buta itu untuk ketiga kalinya datang semula beberapa hari kemudian. Dia datang lebih awal ketika belum ada satupun pengunjung yang datang sehingga tidak ada sudu bekas diguna yang boleh diberikan untuk dihidu.Entah dari mana datangnya, tiba-tiba sifat nakal bodoh Amin muncul. Dia menghampiri isterinya yang berperanan sebagai tukang masak didapur. Diberikannya satu sudu dan berkata, "Yati, garu ketiak kamu" "Apa-apalah abang ni ?" tanya Yati tak faham. "Sudahlah ikut je lahhhh, untuk kemajuan restoran kita," kata Amin setelah memaksa. Yati menurut, mengusapkan sudu tersebut di "ketiak! nya" dan menyerahkan kembali kepada Amin.Dibawanya sudu tersebut ke lelaki buta yang duduk menunggu. Lelaki buta melakukan seperti biasa dan berkata,........ "Aku tidak menyangka makwe lamaku Yati bekerja di sini..........boleh saya jumpa dia" Amin: ???????????tang... tang...tang.. Sesungguhnya Cinta itu Butaaaa.......... "kredit to Kak hati-Hati, sebab share citer ni dalam pesbuk! :)

18 comments:

 1. punye laa cinta...baw ketiak pon knai..hihihi

  ReplyDelete
 2. hahaha..bau ketiak awek pun ingt lg.. dasat!!!

  ReplyDelete
 3. mula2 baca terharuuuuu..

  baca yang last tu terbahak2 kak es gelak sampai nak jatuh kerusi kah kah kah...

  ~sungguh cinta itu milik si buta

  ReplyDelete
 4. hahhahahha...kelakar giler

  ReplyDelete
 5. kahkahkahkahkahkahkah.....memang yati pengguna yg setia dgn satu jenis doedoren,hahaha...

  ReplyDelete
 6. hahahaha... lawak cite akak nie..

  x senonoh si amin, last skali terkena,, lukenabeb!!!! hahahaha

  ReplyDelete
 7. haha abang shona mona dah tangkap cintun dengan mek seha ni hahha

  ReplyDelete
 8. hahahahhahahahah

  amikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

  padanggggg mukeeeee

  amin ! :)

  ReplyDelete
 9. hahahaha...nak kena kan org...sudahnya diri sendri terkena... ;)

  ReplyDelete
 10. Ambo setuju benar la kalu cik ieda kata cnta itu buta,sebab orang sekarang bukan bercinta saja..siap raba-raba,tak ingat dosa pahala...eeee...bahaya,,,,

  ReplyDelete
 11. kerana cinta.. buta pun butalah...

  ReplyDelete
 12. KAH.. KAH.. KAH.. LAWAKNYA.. KAH.. KAH.. KAH..

  ReplyDelete
 13. garu ngan garpu la best kan..mama kan ..mama bese wat tak..

  ReplyDelete
 14. agagaga! kantoi dalam keadaan yg mashemmmm..

  ReplyDelete
 15. hahaha! lawak la.
  nice story!!!

  ReplyDelete
 16. Setuju cinta itu buta. Masih boleh ingat bau bekas pasangannya dahulu.

  Rasanya isteri pun mempunyai deria ke 5 yang mampu menghidu pergerakkan suami kan..kan...:-)

  ReplyDelete

Terima Kasih kerana ketip-ketip jari korang kat sini untuk komen, jap lagi komen lagi eh..ada lagi..ada..betoi..wa talak tipuu wooo..hahahah!

Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014