Wednesday, 23 June 2010

KERETA WARNA HITAM LEBIH BANYAK TERBABIT KEMALANGAN

Hitam itu menarik. Hitam itu elegant. Hitam itu menawan tapi jangan menuntut ilmu hitam sudahhh...punah la... Aku suka kereta warna hitam, nampak cun jer. Kalo ko pakai spender kaler hitam lagi nampak smart, eh...tersasul pulak, hahahaha!!


Tapi lepas baca artikel ni, rasa cam tak best, ala...kajian kemanusian memang macam tu. Ajal maut bukan atas kajian manusia, semua ditentukan Allah. Kalo ko pakai kereta pink tompok-tompok hitam pon eksiden gak kalo ko mabuk, ekekeke!


====================================================================

LONDON: Kemungkinan kereta hitam terbabit dalam kemalangan adalah 47 peratus lebih tinggi berbanding kereta warna lain.


Kajian yang dijalankan membabitkan kemalangan sepanjang 20 tahun lalu mendapati, pendedahan terhadap bahaya adalah lebih tinggi ketika berada dalam kereta hitam sementara putih, warna keemasan dan kuning adalah paling selamat.


Penyelidik dari Universiti Monash di Melbourne itu berkata, ada beberapa warna yang menjejaskan pemandangan terhadap kereta ketika di jalan raya. Menurut mereka, kereta hitam tidak menyerlah pada warna latar jalan raya, pemandangan sekitar dan trafik lain, lapor akhbar Daily Mail.

Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014