Wednesday, 23 June 2010

KERETA WARNA HITAM LEBIH BANYAK TERBABIT KEMALANGAN

Hitam itu menarik. Hitam itu elegant. Hitam itu menawan tapi jangan menuntut ilmu hitam sudahhh...punah la... Aku suka kereta warna hitam, nampak cun jer. Kalo ko pakai spender kaler hitam lagi nampak smart, eh...tersasul pulak, hahahaha!!


Tapi lepas baca artikel ni, rasa cam tak best, ala...kajian kemanusian memang macam tu. Ajal maut bukan atas kajian manusia, semua ditentukan Allah. Kalo ko pakai kereta pink tompok-tompok hitam pon eksiden gak kalo ko mabuk, ekekeke!


====================================================================

LONDON: Kemungkinan kereta hitam terbabit dalam kemalangan adalah 47 peratus lebih tinggi berbanding kereta warna lain.


Kajian yang dijalankan membabitkan kemalangan sepanjang 20 tahun lalu mendapati, pendedahan terhadap bahaya adalah lebih tinggi ketika berada dalam kereta hitam sementara putih, warna keemasan dan kuning adalah paling selamat.


Penyelidik dari Universiti Monash di Melbourne itu berkata, ada beberapa warna yang menjejaskan pemandangan terhadap kereta ketika di jalan raya. Menurut mereka, kereta hitam tidak menyerlah pada warna latar jalan raya, pemandangan sekitar dan trafik lain, lapor akhbar Daily Mail.

14 comments:

  1. profesor gile mana la wt kajian nie ek..sengal

    ReplyDelete
  2. malas lah nak baca info tu sbb kete i kete itam. ngeri yu!!

    ReplyDelete
  3. tp kalau ikut ape yg sy taw kete warne merah.. org tua2 ckp la

    ReplyDelete
  4. betul ke ieda??
    sebab hitam ni malam2 tak nampak kot..keta ct hitam la..
    kena bubuh lampu raya liplap-liplap tu baru org nampak skit... boleh??

    ReplyDelete
  5. Kereta kome kaler dark Grey..tak hitam sangat..

    Tapi hitam itu yang menawan..

    ReplyDelete
  6. salam..
    alamak kete ku bewarna hitam..
    tapi nasib baik ada stripe pemantul
    cahaya di tepinya..nasib baik boleh nampak bila malam..he he..

    ReplyDelete
  7. salam...teha balik ke mersing ker?

    tak pernah lagi bawak anak ke sini..nak kumpul duit dululah

    ReplyDelete
  8. hitam itu menawan!!!

    aku suka...aku suka...

    ReplyDelete
  9. errkkk
    betol ke?

    aku suka kete hitam sbb nmpak mewah

    ReplyDelete
  10. alamak.... kene cat kete la ni... belang2 hitam kuning...

    ReplyDelete
  11. kereta ku dua2 hitam...uhuhuhu jauhi la dari bahaya..amin

    ReplyDelete
  12. Nasib baik keretaku berwarna biru...

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana ketip-ketip jari korang kat sini untuk komen, jap lagi komen lagi eh..ada lagi..ada..betoi..wa talak tipuu wooo..hahahah!

Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014