Thursday, 30 September 2010

BOTOL SUSU KACA : KEMBALI KEPADA ASAL



Botol susu jenis kaca memang jauh terjaga kebersihannya. Aku tak pasti samada budak-budak sekarang tahu atau tidak, yang orang dulu-dulu menggunakan botol susu jenis kaca, bukan jenis plastic macam sekarang ini. Gambar di atas, aku pinjam dari google, cewah...pinjam konon, pastu buat harta dalam blog aku berabad-abad, hehehehe!



Kalau nak jumpe banyak, boleh dapat kat kedai antik, aku pernah nampak sekali, dekat pasar bundle, pagi ahad, yang orang ipoh panggil "Memory Lane". Name tak agak-agak cun, cam kedai Memory Lane pulak, uhuhuhuh!! Cuma tak sempat nak amik picca, sebab mak aku ajak blah dari kawasan tu, ada orang nak ngorat, dia, hahahahah!



Ok, sebenarnya aku sangat berminat dengan botol susu yang diceritakan oleh seorang member blogger - Farra, berkaitan dengan botol susu kaca. Tapi ni bukan macam zaman tok kaduk lama tu, sekarang dah design baru, siap ada protection safety haaa.....so takyah risau la kalau anak ko jenis hulk hogan kan, tetiba je nak balik botol susu kaca ke dinding. Meh usha skit picca botol cun ni, lupa lak nama nya - WEEGO









Comeikan! Ada 6 pilihan warna dan saiz 9oz atau 4oz. Untuk keterangan lanjut, sila rujuk di blog Farra :)

5 comments:

  1. mg cantik botol susu tue..uniks!

    ReplyDelete
  2. bese dah dgr weego nih tp tatau plak botol kaca !

    thanx 4 info ek ieda...;)

    ReplyDelete
  3. satu info menarik bg golongan yg dh ada anak.. kena igt n simpan nama brand ni.. Insyallah ada rezeki, 5-6 tahun lg ada la anak =;='

    ReplyDelete
  4. ewahhh tlg pomott hikssss..tenkiu..

    banker da kasi lulus nnti, leh la beli sebijik! hiks

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana ketip-ketip jari korang kat sini untuk komen, jap lagi komen lagi eh..ada lagi..ada..betoi..wa talak tipuu wooo..hahahah!

Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014