Monday, 27 September 2010

MY RAYA MOMENTS CONTEST

Cop! Cop! Cop! Bagi laluan jap, buat pertama kalinya dan julung kalinya setelah berabad aku.... nak join contest kembali!!! Hahahahha! Lelama bebenau tak join contest tapi dalam banyak-banyak hati eden benar-benar terpaut nak join contest ni, hahahahah! Opss....bukan skandal ok! Nak kene penampo ape! Hahahahah! Contest yang di anjurkan oleh blogger Eyriqazz

Kalau sebut contest, mesti nak tau hadiahnya ape kan. Ape lagi...fuluss...fulusss! Duit kepuk-kepuk beb atau pon topup, besttt tu! Penaja hadiah semua bukan main calang-calang (jangan sebut jalang, kang aku tampo!) kampeni besar-besar beb, miahahaha! Gurau aje, blogger yang rata-ratanya semua aku baca blog mereka setiap hari iaitu
  • Very da vas-vas REDMUMMY - hahaha! blog peberet aku, hari-hari aku ngadap, sampai naik pinau mata ngan merah, takpee...janji aku layan semua cerita yang vas vas :)
  • FITRIHADI - sharing is caring! suka sebab ada je info yang menarik dan membantu tapi bila kuar citer kelakar, guling-guling aku sensorang depan pc, miahahahah!!
  • VIRUSPADU - Blog Angelic Jemah ni lah yang buat aku nak tengok ape-ape tutorial yang boleh membantu, nak pulak citer ibu ngan anak, eh, aku suka nak sibuk nak tau, hahahaha!!

Hah! meletop semua penaja kan! Ape lagi, jom berebut ngan aku nak dapatkan fulus kepuk-kepuk tu, hehehehehhe!



Raya ke-3, bila malam penuh la umah mak mertua ku, semua cucu dah balik. Cucu semua lapan blas orang, pada aku banyak dah tu, hehehehe!!! So malam tu, FIL aku tetap nak bagi duit raya kat semua cucu cicitnya, eh, cicit belum ada lagi, silap.



Aku ngan laki aku tak bawak kamera. Bukan tak bawak, pendek kata rosak. Panjang kata ieda yang buat rosak. Sila jangan marah saya. So aku tengok picca melalui kamera anak buah aku. Nak tergelakssss pon ado tengok muka bebudak ni bersalam amik duit raya ngan aki diorang, miahahahaha!!! Meh layan memek muka bebudak nih ;p




Ni lah cucu sulong, cun? cun? cun? ada berani nak ngorat? hahahahahha!! Muka suka bebeno dapat duit raya, cam dalam facebook dia tulih "dah besar pon dapat duit raya". Takde le beso mane kamu tu Nabila wehh...hahahaha!







Ni Balqis, geng Amanda. Muka lembut kuyu je budak ni, dapat RM51 hengget pon masih senggih ajer, seronok ke? teruja ke? sedih ke? kuikuikuikuiku!






Ni gangster Kampung Pinang, dia siap cakap,"Lu tengok! Atok gua bagi RM51, atok lu ada??!" hahahhahaha!!!








Mek Nurin ala-ala model peraga duit lima ploh satu hengget limited edition ;p







Ni Wafiq. Muka happy giler ko dapat duit. Gigi tersusun sengih. Cuba tengok muka gangster Kampung Pinang"Lu jangan sengih lebih-lebih Wafiq, geli gua tengok!"









Ni muka biasa. Macam muka pemenang yang selalu masuk dalam surat khabar, heheheh!







Haaa....Mek ni selalu buat muka macam terima biasiswa






hehheheheh! Lisa! "Duit ni Lisa nak beli KFC banyak-banyak!" Sudah tu Lisaaaa....makin debab ko tu! ;p






"Cehhhh! Takkan banyak ni kot?????" Fatin tak puas ati dapat lima ploh hengget, sebab budak kecik pon dapat sama je ngan dia yang sedia besar, eh..besar ke ko Fatin? Huahuahua! ;p



Dan yang terkhir.....


Budak ni kalau tengah orang salam amik duit raya, dia pon sibuk melilau....


Tapi.....


Bila kena turn dia.....







Siap kene paksa haaaaaaaa! Anak sapooo lah ni?! Hahahahhaha! " Tidak! Tidak! Lepaskan saya!"






Bila duit dah dapat, dia la palinggggg suka sangattt! Adoiiii....


Aduhh.... Bro Eryqazz, picca saya banyak bebeno, kalau tak suka saya minta ampun sesangat, bukan ape, teman udah teruja bebeno dengan contest ni, huhuhuhu!!!


Ok, jika ada yang minat nak masuk contest ni, sila klik SINI untuk syarat-syarat contest. Good luck untuk diri aku sendiri, hehehhehe!! :)

32 comments:

  1. shomelnye awek gmbr number 1 tu:)

    ReplyDelete
  2. salam ziarah

    hehe byknye atuk bg duit raya...
    besh!

    ReplyDelete
  3. SALAM,
    LOADED TOK TU ! KALAU LF DATANG ZIARAH, DIA BERI TAK ? WARNA MERAH PUN TAK APA TAPI MESTI 5 .

    ReplyDelete
  4. salam ieda..wah kayonya ayah kamu tu..lehlah jadikan budak pertama tu menantu akak..lawo weiii..

    pelik kenapa pulak RM51.00 ada makna ker?

    selamat hari raya yer..maaf jika ada yang terkasar bahasa...

    ReplyDelete
  5. yela ida.. mesti la suka.. sapa tak suka kan.. dulu turn kita.. skrg turn anak2 kita la puak kan.. banyak gak tu dapat duti raya .. ;D

    ReplyDelete
  6. hehehe.. macam kerenah ye.. anak kamu ler yang paling besar kerenahnye ekekek... dapat RM51 tu, masyukkkk tu! :D

    ReplyDelete
  7. wah..bestnya...sorang dapat 51 ringgit..

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    SERANGAN MALWARE

    ReplyDelete
  8. hahahahaha anak dia yg paling ssh nak bg duit raya..bila dah dapat x igt dunia sukanye tu..hehehe
    atok yg baik ati bg cucu duit raya :)

    ReplyDelete
  9. byknye duit raye...bleh blanje makan ni

    ReplyDelete
  10. hahaha
    teringat gambar sendiri masa terima duit raya masa kecik2 dolu

    tapi... apesal rm51? simboliknye?

    ReplyDelete
  11. salam ..
    bestnya dapat duit raya
    saya kerja bagi kat orang je
    zamanku dah lama habis...he he

    ReplyDelete
  12. banyaknye duit atok bagiiiii....

    ReplyDelete
  13. Wahh bestnya anak2 cucu dpt duit raya banyak tuh dari atoknya.. :)

    ReplyDelete
  14. hehe,,..kenapa RM51? menarik tu..comel aje tgk budak2 ni dpt duit raya kan..

    Latest Entry: Tudung RM10

    ReplyDelete
  15. wow meriahnyer cucu2 atok dpt wit raye... sker pic amanda sengih tu... cute :)

    ReplyDelete
  16. bestnye!! nak gak..tp napa bagi rm51 ek? huhu

    ReplyDelete
  17. Salam Aidilfitri Ieda.. ^_^
    RM51 tu ada maksud kot...hehe

    ReplyDelete
  18. pehhh mane aci...dapat lagi duit raye??aku dapt kuih raye je pun

    ReplyDelete
  19. hahahaha...tak sbar nk tgk riaksi amanda terima duit raya! sekali teriak daa...^_^..mcm2 ada..hehe..

    ReplyDelete
  20. a;ah tertanya2 gak..nape 51..mesti ada makna tu kan....byk tu kena prepare duit raya kan..

    ReplyDelete
  21. hehehehe...yg best tu maknye le..hehehe

    ReplyDelete
  22. tu apsal ada yang menangis tu?? kalau taknak duit raya, bagi saya je hehehe

    ReplyDelete
  23. aku sbnrnyee x fhm contest ni..hahahaha..cmne sbnrnyeee ni..nk join ni..baca2 pun x fhm gak ni..mmg aku ni asyik banak je keje gamknyeee..

    ReplyDelete
  24. hahahha cumei2 gambar dpt duit raya niehhh .. ada yg menangis sakan nieh .. hehehhe
    akak doakan dikk berjaya dgn contest nieh sbb nampak keterujaan tuuu ehhehehe

    ReplyDelete
  25. sukanye dapat duit raya...
    yang tak suka kena keluar duit raya... lalallala

    ReplyDelete
  26. mmg loaded la bebudak tu erk..cuma pelik nape rm51 hengget...

    ReplyDelete
  27. wah,meriah,...thanks joining contest..dah uploadkan semua gambar di FB..jgn lupa vote for me di sini ya: http://www.myselangorstory.com/preview-first-day-at-myselangorstory-journey/

    ReplyDelete
  28. sama soklan dengan kak ina...kenapa RM51? ke sebab atuk umur 51 tahun masa tu.. :P amanda seksis wei ..

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana ketip-ketip jari korang kat sini untuk komen, jap lagi komen lagi eh..ada lagi..ada..betoi..wa talak tipuu wooo..hahahah!

Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014