Wednesday, 19 May 2010

AKAK TUNAIKAN HASRAT KO WAHAI DIK ECIZ

Selamat menjelang pukul 11 pagi semua, hehehhe! Ni entri nak tunaikan hasrat dik Eciz sebab ko nak culik Amanda yek, jangan lor...kang akak tak tdo malam tau, mandi pon mandi kambing, makan tetap menambah selera :) Disebabkan Eciz nak entri pasal Amanda, ni akak buatkan, hahahah! Poyo je aku tapi kasi can la picture muka akak tepek skali ek, hahahha! :)


Ni aku tak paham nape anak aku terbeliak semacam



Ekceli...cewah nak cakap orang putih lak, benci...benci....aku suka BAHASA MELAYU ok! Hahahaha! Sebenornyer gambar-ganbar ni amik masa dinner sempena birthday ayah amanda. Ingat nak bwak makan ke Koh Sa Mui tapi pegi Black Canyon sebab Koh Samui takut penuh dan susah parking.




Sebelum makan macam biasa, sesekali nak jadi artis amik gambo, hahahhaa!! Aku sebagai mamarazzi, lalalala :)





Saje senget, bagi korang teleng-teleng skit, hehehhe!
Tak kose aku nak teleng tengok gambo ko ieda! <---haippp! sape yang cakap tuh?? hahahaha!



Bagus minum susu kenyang-kenyang, senang skit aku mama nak mencekik, hahaha!!






Air wajib 3, laki aku 1, aku 2, hahahaha!!!


Ni paling tak sedap, diulang...tak sedap! Nama dia Omelet with Fried Rice Filling, konon nyer nak bagi amanda makan nasi sebab amanda ni perut kampung skit, tengahari dan malam mesti nak nasi.




Ni ayah punyer :) welldone baru sedap :)





Ayam keting, hehehhe! Takpe keting janji sedap :)




Yang dan macam ribut taufan ni, mama punya,hahaha! dah makan separuh baru nak amik gambo, buruk perangai aku, hehehe!!!





Dera anak aku makan salad je, hahahhaa!!!



Kesimpulannya mak aku masak lagi sedap, hahahaha!! Dan nasi minyak peberet aku yang MIL aku buat, yum!!! yum!!! :)

28 comments:

  1. xpenah mkn kt cni. ayam tu sedap ke. mende nama. nanti nk pg test la

    ReplyDelete
  2. kakkkkkk! comelnyeeee amanda!! geram sangat tengok dia!! eiii kesian dia makan salad je. meh kat akak meh. akk bagi batang salad je. miahahaha tenkiuuu kak bagi gambar amanda lagiii!

    ReplyDelete
  3. omelet with rice tu cam sedap giler..kekekek

    seb baik amanda makan gak.. kalau farrihin , diluek nyer salad tue..huhu

    ReplyDelete
  4. amboiii ieda air sampai 2....x padan ngan badan...hehehehe

    ReplyDelete
  5. weee sgt comel la ank daramu ini..hehe..

    ReplyDelete
  6. idaaa lame gler aku xmenjenguk ke sini..sejak ofis aku kedekut piang nk bg internet..
    arini aku cilok broadband adik aku..hoho

    comel betol amanda..mummy die bole la sket je comel!ahaha

    kot ye ko nak ckp masakan ko lagi sedap xyah la sampai buat statement sampai 2 kali..ahahaha

    paling comel amanda mkn salad!

    huhu tu die sket punye pjg komen aku..melepas rindu buat ko ida si kakak tiri ku yang comel!ops..terpuji..tp memang comel pon..ahaha

    ReplyDelete
  7. baik jer amanda.. dok diam.. senang mama dia nak makan..

    ReplyDelete
  8. ayam keting tuh pernah makan ! Sedap !! :)

    ReplyDelete
  9. aduh!! nyesal masuk blog nieh.. perut edda nak meronta2 kelaparan.. aishh.. menggugat keimanan.. huhuh

    ReplyDelete
  10. bestnyer..kite pon penah makan kat cne gak...ade sedap ade xsedap..

    ReplyDelete
  11. banyaknye minum..hehehe

    makanan sume yummy2..bestnya

    ReplyDelete
  12. anak kau adalah sangat chomel...heran haku macam maner anak ko boleh muker iras haku plak...:)

    ReplyDelete
  13. @..nOj..

    seda kak noj :) nnt try la tapi ieda tak tau lak namanya, main tunjuk je menu kat waiter, hahahaha! :)

    ReplyDelete
  14. @Eciz

    hahahhaa!! wah manyak kijam woo...batang salad ko bagi, hehehe! cecame :)

    ReplyDelete
  15. @firahadifa nasi tu tak sedap kak, nanti pegi jangan order tau <---ayat hasut, hehehe! :)

    ReplyDelete
  16. @oneyani nak 20sen banyak pulak ko puji aku, hahahaha!! mekacih, amanda ko jangan comel lebih2 plak, nyampah mama, hahahahha!!! weh yanie, rindu kat ko, pesal lame takhapdet, rindu blog cekelet ko :)

    ReplyDelete
  17. @Uda
    tak diam la sangat, habis sudu garpu dibaling , uhuhuhu! :)

    ReplyDelete
  18. @mama_auni haah..tak semua sedapkan :) ok la gak..

    ReplyDelete
  19. @INTANKUTERPILIH mekacih aunty <--amanda yang kata :) hehehe

    ReplyDelete
  20. @DALILA MISMAN uhuhuh!! hari panas tuu :) yumm!!yum!! jemput tgk, hehehe :)

    ReplyDelete
  21. Apa la mama awak ni kan amanda..bagi makan salad jer..x per..amanda ckp kat mama..acik Lisa nak pinjam amanda kejap..sure acik Lisa bagi amanda makan eskrem banyak2 ....huhuhu..larikkkk...

    ReplyDelete
  22. @SURIA AMANDA ahahaha! jangan nnt mama tak tdo malam, uhuhuh! :)

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana ketip-ketip jari korang kat sini untuk komen, jap lagi komen lagi eh..ada lagi..ada..betoi..wa talak tipuu wooo..hahahah!

Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014