Tuesday, 11 May 2010

OH...DI MANAKAH KEADILAN UNTUK KU?


Di suatu petang yang nyaman, sedang saya syok-syok tidor, ada sesuatu melompat-lompat diatas kepala saya.






Kemudian benda tu bergerak ke badan pula, tapi saya tak tengok lagi, cool kan beb :)






Rasa cam patuk gigit-gigit pulak kat perut pulak, aik...takkan kutu kot! mane ada kutu patuk! hehehe! Suspen betol!







Bila toleh.....la...Si Ijau ni, burung kecik yang tuan saya baru beli semalam. Madu lain spesis! ;p








Saya suruh Si Ijau pegi main jauh-jauh, saya takmo kawan dengan dia...syuhh...syuhh... Lagi pon saya tengah ngantuk ni, baru lepas telan frieskissss tomyam ikan kembung 3 mangkuk







Dia tak mau blah jugak, dan masih patuk-patuk saya...kat kepala pulak tu!







Pastu dia naik atas badan saya pulak! Berat taik ape ko ni Si Ijau?







Tak lama kemudian saya terdengar bunyi patukan. Rupanya dia mengerjakan henpon tuan saya pulak!






Saya pon jerit, "Oit! Rosak nanti, tuan marah lah!"







Cekup dia! Dia melawan pulak tu...tak padan ngan kecik!






Nak jadi cerita, masa saya nak luku kepala dia sedas, tuan lalu baikkkk pulak time tu







Akibatnya saya dihukum tanpa dipanggil untuk membela diri, iskkk...isk.....







Oh! Dimanakah keadilan??? Bukan saya yang buat tuannn....waaa!!!






Hahahhahahha! ;p

25 comments:

  1. chooommeeelllnya kucing tu.. kucing ieda ke?? sian dia.. very funny story.. hehehe

    ReplyDelete
  2. ni dah tahap bosan giler ni eh ieda..sampai leh karang citer berpandukan gambar lagi...

    ReplyDelete
  3. hehehe kelakar.. kena jalan citer ngan gambar tu.. memang ada bakat buat citer lawak ..

    ReplyDelete
  4. chumel nye kucing.. maen2 dengan burung tue... macam best je bela.. hahha..

    ReplyDelete
  5. APESAL KUCING PLAK YG MASUK SANGKAR..ADESSS..SIAN

    ReplyDelete
  6. gambar last tu xpernag nampak. yg atas tu ada.. he hehehe

    ReplyDelete
  7. hehehehe...tgh2 best baca...last2 kucing tu kena kurung dlm sngkar...hehehe...kesian dia... ;)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    OREO CHEESE CAKE LEPER

    ReplyDelete
  8. salam..
    kesiannya anak kucin
    comel tu kena kurung
    tak terbang lak burung tu
    jinak nya..

    ReplyDelete
  9. Manjanya burung itu..kucing tu dikira baik hatinya..

    ReplyDelete
  10. ahahhaha, klakar giler. xD

    ReplyDelete
  11. ahahhaha, klakar giler. xD

    ReplyDelete
  12. uiks...cian kucing 2...
    akhirnye die dpersalahkn..

    ReplyDelete
  13. huhu..

    memg tak adil.. mcian kat nyaow tu.. huhu..

    tp sangat comel la si ijau ngan si nyaow tu.. gewam pulak..

    ReplyDelete
  14. haha...

    gambar second last dgn paling last lawak...

    ReplyDelete
  15. comel nye kucing tuh..brrrrr

    ReplyDelete
  16. He he he!!! Baik. Pandai pulak bahasa kucing dan burung.. teringat kat Nabi Sulaiman...salam.

    ReplyDelete
  17. cute la kucing kamu...
    kucing tu ta mam plak eik burung tu?

    ReplyDelete
  18. Comelnya dua2 watak dlm citer ni....pas tu sangat lawak okeh endingnyer :-D

    ReplyDelete
  19. miahaha...memang kreatif cite ni...hehe...

    ReplyDelete
  20. hahaha.
    klakar giler.
    pandai betul mereka berlakon.
    weee~

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana ketip-ketip jari korang kat sini untuk komen, jap lagi komen lagi eh..ada lagi..ada..betoi..wa talak tipuu wooo..hahahah!

Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014