Wednesday, 5 May 2010

TUTORIAL : BUTTON "LIKE" UNTUK BLOGSPOT


Sekarang macam-macam bagai kan nak pasang kat blog, kadang aku bosan semua aku buang, dengan nuffnang sekali aku halau kuar page, hahahha!! Takde lah...ari ni ada tutorial camne korang nak pasang button "Like" kat setiap entry korang. Ala...konon-konon cam facebook gitu, ahaks! Koya :)



  1. Cam biasa Dashboard --> Layout --> Edit HTML
  2. Klik expand widget template
  3. Cari data:post.body Nak senang cari korang tekan ctrl+f
  4. Pastu korang copy text bawah ni dan paste bawah data:post.body




Last skali save! Yeahh!! Meh nak cubit like korang, huhuhu!! Opss...kalau tekan 2kali akan jadi unlike ok :)
Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014