Wednesday, 5 May 2010

TUTORIAL : BUTTON "LIKE" UNTUK BLOGSPOT


Sekarang macam-macam bagai kan nak pasang kat blog, kadang aku bosan semua aku buang, dengan nuffnang sekali aku halau kuar page, hahahha!! Takde lah...ari ni ada tutorial camne korang nak pasang button "Like" kat setiap entry korang. Ala...konon-konon cam facebook gitu, ahaks! Koya :)



  1. Cam biasa Dashboard --> Layout --> Edit HTML
  2. Klik expand widget template
  3. Cari data:post.body Nak senang cari korang tekan ctrl+f
  4. Pastu korang copy text bawah ni dan paste bawah data:post.body




Last skali save! Yeahh!! Meh nak cubit like korang, huhuhu!! Opss...kalau tekan 2kali akan jadi unlike ok :)

29 comments:

  1. thanks!!! mmg tgh cari tuto pasal nih. :)

    ReplyDelete
  2. mmm bgus ni..tQ 4 sharing..pasni nak letak kt blog gak la..hehe

    ReplyDelete
  3. ieda...cam tau2 je ada org nak tanya..hehehe...

    ReplyDelete
  4. aduhai hal cam ni..malas nak buat..

    akak dapat free masa bila cream olay..tapi yang menghabiskan anak lelaki akak..menyampassss.

    bestkan si adflin tu ..kelakar tak hinggat

    ReplyDelete
  5. pengguna fesbuk tegar boleh ikut tutorial ni

    :)

    ReplyDelete
  6. hehehe.. baru tau.. sy sgt jakun ni..

    ReplyDelete
  7. best2 tutorial ni.. nak buat la.. thanks ieda.. :)

    ReplyDelete
  8. thanks for sharing..
    nak tanye..
    kita boleh tau tak sape yang like kita tu?

    ReplyDelete
  9. ok jugak tutorial ni... bila2 senang nak wat la... maceh...

    ReplyDelete
  10. TQ ieda for sharing..yer.. :) leh ler letak kat blog plak..

    ReplyDelete
  11. eida, ak xpham nk wat camne. da try wat T-T

    ReplyDelete
  12. lately iena rajin la pulak ekk wat tutorial.. bagus2x.. heheh

    ReplyDelete
  13. salam..
    hebat button ni..
    terima kasih dan tahniah

    ReplyDelete
  14. waaaaaaaaaah tq sis!! kite nak amik tau

    ReplyDelete
  15. opocot kite pakai wordpress..try je lah..hehe

    ReplyDelete
  16. akakkk! kite da buattt! heheh. akak lambatt. wek wek ;p

    NISECA suka merapu

    ReplyDelete
  17. Lt.fDanial - haah, boleh tau sapa yang like, nnt ada kuar pic org tu, hehehe :)

    ReplyDelete
  18. ecah - takleh ke? nnt ko dtg umah ummi, nnt aku buat kan, heheh :)

    ReplyDelete
  19. melawat kejap kat akak ku yg lawa nih

    hehhehehee

    ReplyDelete
  20. nak try buat tp keluar benda nih pulak --> Your template could not be parsed as it is not well-formed. Please make sure all XML elements are closed properly.
    XML error message: Attribute name "allow" associated with an element type "frame" must be followed by the ' = ' character.

    camno erk?

    ReplyDelete
  21. yatie - kalo kuar camtu, nnt ada button kecik kat atas tu, klik je, pastu save.

    ReplyDelete
  22. berkali2 cuba.. dpt error sama mcm yatie .. huhuuuuu..

    ReplyDelete
  23. Good day!This was a really fine website!
    I come from itlay, I was luck to discover your Topics in digg
    Also I learn a lot in your theme really thank your very much i will come every day

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana ketip-ketip jari korang kat sini untuk komen, jap lagi komen lagi eh..ada lagi..ada..betoi..wa talak tipuu wooo..hahahah!

Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014