Thursday, 13 May 2010

JOM BELAJAR HTML, CSS, XML



Hari ni just nak share ngan korang, kat mana korang boleh belajar segala bagai coding HTML, CSS, XML, JAVASCRIPT dan lain-lain yang berkenaan.



Sebelum ni memang aku haprak tak tau ape-ape pasal benda ni semua. So aku try cubit-cubit En. Google dan aku jumpe laman web ni. W3Schools Online Web Tutorial, kat sini semoleknya buat yang baru nak belajar (masih merangkak macam saya, hehehe!), HTML, CSS, XML, JAVASCRIPT dan lain-lain yang berkenaan.



Dah nama pon tutorial, so dia akan ajar korang satu per satu dan siap ada contoh sekali. So kalau rajin dan berminat, silalah selongkar ke W3Schools Online Web Tutorial.

21 comments:

  1. Thanx for the information :D

    ReplyDelete
  2. memang bagus website w3schools tu.. Rockers dulu pun tak tau pebenda menatang html tu... cuma kalo nak blajar mende ni jgn menyampah dan jgn putus asa....

    hidup rock!!!!

    http://cicaktonjeng.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. bagus nih..ble belajar tukar2 theme & template sendiri..

    ReplyDelete
  4. wah..boleh tambah ilmu nie

    ReplyDelete
  5. yup... aiz pun selalu juga rujuk disini... ^___^"




    baca dan komen ape je disini
    >> Cara comel dan meriah untuk tunjukkan mood anda pada pengunjung blog

    ReplyDelete
  6. waahhh...kalah aku cm gini...aku dh lama pencen wat programming ni tgok balik pun rase nk muntah..bagus2 teruskn usaha anda...x lama lg bleh wat website sendri...hehehe... =P

    ReplyDelete
  7. Ponin juge dengan html xxl mms dan macam macam kod gini..

    ReplyDelete
  8. salam ieda..
    thanks..
    good info..
    layann..

    ReplyDelete
  9. laman web tu memang best,
    bnyak info pasal coding kat situ ;)

    ReplyDelete
  10. salam ziarah pertama kali.

    tak pernah tau benda2 alah tu. tapi pasti berguna satu hari nanti untuk saya

    ReplyDelete
  11. Dulu pernah juga baca buku CSS bagai.. jap je terus dammmm.. zzzzzzz .. hehe

    ReplyDelete
  12. dah penat pengsan masa belajar kat mmu suatu masa dulu..tapi tak expert2 juga :D..selamat belajar!

    ReplyDelete
  13. heheh..

    bagus2x..

    ieda, tau tak camner nak masukkan template gune wordpress? yg banyak ite, tu.. ena tak reti la.. hoho.. pengakuan jujur nie.. :)

    ReplyDelete
  14. salam dah happy birthday buat cik abang..betul tu jenuh nak suruh diorang ni kurangkan atau berhenti merokok kan..

    aduhai berpinar biji mata tgk benda ni semua..

    ReplyDelete
  15. salam,

    bagusnya..thanks sbb share ye? ^^

    ReplyDelete
  16. sekadar nak berkongsi... mia selalu refer kat sini.. ada dalam entri http://mialianas.blogspot.com/2010/05/using-dhtml-and-javascript-in-blog.html

    ReplyDelete
  17. Dulu memang menggunakan W3School untuk belajar laman web. memang bagus utk peringkat asas hinggah mahir dan tahu apa itu HTML dan beberapa code yg lain.

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana ketip-ketip jari korang kat sini untuk komen, jap lagi komen lagi eh..ada lagi..ada..betoi..wa talak tipuu wooo..hahahah!

Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014