Monday, 10 May 2010

DAH LAMA KOT TAK POST ENTRI MACAM NI..

Lama tak lama sangat pon, ada la dalam seminggu, hahahhaha!! Weh, aku banyak merepek, memang blog aku banyak merapu dan cerita pasal biasa2 aje, kalau tetiba je aku rasa nak berilmiah, aku buat tutorial tak pon aku tulih cam ayat skema baku tahap macam cerita hitam putih. Kalau terasa insaf kejap, aku pon nak korang insaf gak, cepat insaf sama2 aku! Hahaha! Kejam paksa orang :p



Aku dah lama tak buat entri makan-makan, jalan-jalan. Bukan pe, nak mengambil gambar tu yang malas, pastu kalau nampak makanan tu paham-paham la, memang gelojoh tahap gaban, takleh buat menantu, wakakaka!


Hari Jumaat time rehat, memang lama. Tak tau nak nakan mana....Dengan secara tiba-tiba budak2 opis aku nak jadi Mak Datin. Mak Datin semua nak makan kat Koh Samui Restaurant, sebab pe Mak Datin? Sebab restaurant ni mahal, mahal pada kami yang masing2 poket kosong tapi selera nak besarrrr! Besarrr punya! Hahahahha!! Takpe, aiskrim goreng dia memang sedap!



Itu hari Jumaat punya cerita. Yang lepas tu sudah la...jangan dikenang duit yang melayang, takpe janji perut ku yang comel kenyang, hahahha!! Sabtu lepas aku kuar nak cari hadiah laki aku, birthday laki aku esok = selasa = 11 mei = 28 tahun = SEMAKIN MATANG! :) Hahahaha!! Abang, kalo baca entri ni, buat2 taknampak, scroll bawah cecepat, ekekeke!



Laki aku tak ikut sebab pegi main bola. So aku kuar ngan mak aku. Pastu mak aku blanje makan, weeee!! Beshh! :) Kat Johnny Restaurant Jaya Jusco :)


Sesekali bagi la aku can tempek muka aku kat blog ni, hahahha! Maaf, badan terpaksa dikaburkan sebab aku bam-bam, hahahha!!




Amanda makin membesar, i lap u lalink! Muahhh!!!





Makan ala-ala Si Bot Yang Stim, hahahha!! Campak semua dalam itu kawah ajaib, yeahhh! :)




Tunggu gelegak, cepattt la, lapooo ni!





Dah abisss makan, hahahha! Bersepah giler, makan ke hapa korang ni, iskk..isk..hahhaa!




Muka kekenyangan...lalalala...burkkkk :)





Dah abis makan, jom cari hadiah untuk ayah! :) Woit amanda! Jangan korek idung! hehehe!

14 comments:

  1. ieda...nmoak stim bot yg gelegak2 macam tu trus rasa lapar...nak sket!

    ReplyDelete
  2. tak penah lagi makan kat johnny tu..
    penah tingin nak makan, tp en ayah kata nanti tak ikut selera... huhuuu

    iyer ke bam-bam... ?;)

    ReplyDelete
  3. sedap nyer....

    alahai mama ieda....cantek nyer....walaupun bam bam...kita menten comey kan...kuikuikui

    ReplyDelete
  4. lawa kak ida kite ni! amanda! ilapu darling!! ;D


    NISECA suka merapu

    ReplyDelete
  5. salam ieda..
    ermmmp..
    nampak cam sedap jer
    steam bot tu?
    lama dah tak makan
    di sana..

    ReplyDelete
  6. wah gi mkn2 ye sis!
    tomeynye amanda!

    ReplyDelete
  7. salam perkenalan..exchange link nak??sangat comel itu budak hahaha..

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
    Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    "SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

    P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
    DISINI

    "Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
    Wallahualam.

    "Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

    blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

    ReplyDelete
  9. hololohhhhhhh comelnye amanda kiteww :) bestnye makan kat jhonnye stimboat sedap mknn len x sedap :) eh eh happy mothers day kak ieda syg !

    ReplyDelete
  10. hik hik hik...


    x pernah makanbot yg stim kat johnnys..
    selalu makan kuih tiaw dia jek

    ReplyDelete
  11. uii sedapnya..lapo la pulak.. aku tak penah makan stimbot...

    ReplyDelete
  12. yang merapu2 tu lah yg buat alycia suka bc blog ieda hehe,, keep it up beb..

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana ketip-ketip jari korang kat sini untuk komen, jap lagi komen lagi eh..ada lagi..ada..betoi..wa talak tipuu wooo..hahahah!

Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014