Tuesday, 6 July 2010

DIA DAH PERGI...AKU KESEORANGAN!

Dalam hidup ini aku paling tak suka perpisahan! Menci betol! Tak kira pisah hidup atau mati. Benda macam tu giler menikam qalbu (sebut dengan penuh qalqolah). Perit terasa sampai hari ketiga je, hahaha! Aku malas nak layan feel sedih lelebih, menyampah, buat sakit jiwang je. Bila dah sedih, datang pulak mak segala perasaan iaitu sunyi. Bila sunyi mula monyok. Dah monyok jangan ko bertukar jadi momok sambil layan lagu Ulek Mayang Di Ulek sudah, sasau orang sekeliling.



Aku ada seorang teman, teman terlebih mesra. Teman sepejabat dalam kata orang putih hitam "officemate". Ceh...dia sudah bertukar kerja ke KL! Wawawa...aku tak sedih tapi sunyi bakal melanda, hahaha!! Jangan risau, aku tidak akan bertukar menjadi momok. Budak kecil ni namanya Masithah.



3 tahun lepas, masa aku mula-mula masuk kerja, dia pon baru masuk gak. Hanya kami staff wanita, yang lain semua lelaki. Mula-mula macam bosan tapi lelama kami bertambah serasi tambahan dalam aktiviti menganyam ketupat daun palas. Makin lama makin ramai staff wanita makanya makin besar perniagaan mengayam ketupat kami. Iskk..tiba masa dia nak pindah kerja ke KL sambil buat PJJ di UiTM Shah Alam.



Tengahari tadi laki aku call, laki aku cakap mesti aku bosan Masithah takde, sunyi je..uhuhuhu!! Hanya laki aku yang paham perasaan aku! Mujur ramai lagi staff perempuan sekarang dengan gelagat masing-masing bagai nak pecah perut, tak de la aku bosan sesangat....


p/s: kami dah muak baby dan muntah jin badang dengan seorang staff lelaki, caka besar tak sudah-sudah. Kami sedang mencari ubat yang sesuai untuk menutup kotak suaranya, amik ko!



Inilah Cik Mas Comei bersama aku yang KURUS masa ini ok! (Jangan cakap, eh..kurus pulak!)




Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014