Tuesday, 6 July 2010

DIA DAH PERGI...AKU KESEORANGAN!

Dalam hidup ini aku paling tak suka perpisahan! Menci betol! Tak kira pisah hidup atau mati. Benda macam tu giler menikam qalbu (sebut dengan penuh qalqolah). Perit terasa sampai hari ketiga je, hahaha! Aku malas nak layan feel sedih lelebih, menyampah, buat sakit jiwang je. Bila dah sedih, datang pulak mak segala perasaan iaitu sunyi. Bila sunyi mula monyok. Dah monyok jangan ko bertukar jadi momok sambil layan lagu Ulek Mayang Di Ulek sudah, sasau orang sekeliling.



Aku ada seorang teman, teman terlebih mesra. Teman sepejabat dalam kata orang putih hitam "officemate". Ceh...dia sudah bertukar kerja ke KL! Wawawa...aku tak sedih tapi sunyi bakal melanda, hahaha!! Jangan risau, aku tidak akan bertukar menjadi momok. Budak kecil ni namanya Masithah.



3 tahun lepas, masa aku mula-mula masuk kerja, dia pon baru masuk gak. Hanya kami staff wanita, yang lain semua lelaki. Mula-mula macam bosan tapi lelama kami bertambah serasi tambahan dalam aktiviti menganyam ketupat daun palas. Makin lama makin ramai staff wanita makanya makin besar perniagaan mengayam ketupat kami. Iskk..tiba masa dia nak pindah kerja ke KL sambil buat PJJ di UiTM Shah Alam.



Tengahari tadi laki aku call, laki aku cakap mesti aku bosan Masithah takde, sunyi je..uhuhuhu!! Hanya laki aku yang paham perasaan aku! Mujur ramai lagi staff perempuan sekarang dengan gelagat masing-masing bagai nak pecah perut, tak de la aku bosan sesangat....


p/s: kami dah muak baby dan muntah jin badang dengan seorang staff lelaki, caka besar tak sudah-sudah. Kami sedang mencari ubat yang sesuai untuk menutup kotak suaranya, amik ko!



Inilah Cik Mas Comei bersama aku yang KURUS masa ini ok! (Jangan cakap, eh..kurus pulak!)




16 comments:

  1. yang penting saya masih ada kak.








    LALALALALA

    ReplyDelete
  2. hehe...paham-paham..perpisahan mmg perit, lagi2 ngan org yg serasi ngan kita :)

    ReplyDelete
  3. seorang staff lelaki tu adekah yg ko tendang pintu bilik air sehingga menampakkan tuttt. hahaha

    ReplyDelete
  4. salam..
    andakah yang bertudung biru tu?
    tak caya lah.hu hu..nampak cam anak dara jer..
    la la la...

    ReplyDelete
  5. xpe ida..yg pergi pasti akan berganti dgn teman yg baru :)

    ReplyDelete
  6. alolo.. siannye.. nanti ena masuk situ yeh!.. jadi teman ayam ketupat..wakakakka

    ReplyDelete
  7. ieda,pesal ko senyum cam tue?..tahan kentut ke

    ReplyDelete
  8. lama2 nanti sure jumpa yang serasi jugak insyaAllah.... :-D

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. @Eciz

    bestnyer ada ko, dtg la opis aku weh :)

    ReplyDelete
  10. @..nOj..

    hahahaha!! bukan2..itu sudah sambung belajar :)

    ReplyDelete
  11. @Huda

    harap yang baru tu sporting lah :)

    ReplyDelete
  12. @zulkbo

    hahahhaa!! bro, tu memang gambo zaman anak dara, ekekeke! :)

    ReplyDelete
  13. @Ena

    wah! best lah kalau ena betoi2 masuk cni, meh la weh :)

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana ketip-ketip jari korang kat sini untuk komen, jap lagi komen lagi eh..ada lagi..ada..betoi..wa talak tipuu wooo..hahahah!

Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014