Thursday, 8 July 2010

TIBA WAKTU MALAM UNTUK KIPAS,PELUH, KIPAS DAN MAKAN!

Tajuk yang entah hape-hape. hahahaha.<--gelak tak ikhlas. Malam tu adalah malam BBQ, bukan babi beku dan tiada babi dalam menu hari itu. Hanya ayam kecil comel, sosej, sate dan lain-lain makanan yang buat aku sedia gemuk. Sesaje ummi aku cadangkan buat BBQ ni sebab teha dah nak balik ke KL, ciss...KL sejengkal je macam le jauh sangat, ahahah!!







Inilah yang dinamakan kipas, peluh, kipas tapi belum makan. Hehehehe!! Jangan tanya nape laki aku pengang tukul, hehehe!!! Dah lama aku tak makan-makan bbq nih, last masa raya aku mengandungkan Amanda dulu.





Ummi yang sangat aku sayangi, ngehngehngeh! Luv u ummi! Muaahhh!!




Aku telah membajetkan diri ku. Bukan bajet cun tapi bajet konon-konon sampai umah mak aku, boleh terus makan tapiiiiiii bara pon tak hidup lagi, amikkk ko ieda, kene mengipas juga, hehehhe!!! Disebabkan hari tu sedikit kelam (cam nak patah kaki aku berlari dari dapur ke luar rumah), maybe sebab hari Jumaat kot, semua baru balik dari kerja, ngeee... :)






Papa & Ummi, ♥ ya!






Sedang sibuk mengipas, baru sedar Danish, Khalis dan Amanda belum makan malam lagi, hiksss!!! Bebudak ni mesti nak nasi. Teha macam biasa akan jadi tukang suap! Yeahhh!! Selamat aku! Hakhakhak! Mari-mari bergambar di dapur pulokkks! :)

See...Khalis tengok aku semacam?? Hakhakhak! Bagi la sesekali aunty ko gedik ngan mak ko, tengok mak ko siap terjelir lagi, hiksss!! :)



Kami takde buat aktiviti lain yang girang seperti main dam naik haji atau acara rebut kerusi dengan lagu Rahsia Pohon Cemara atau main polis entri wan tu jaga, polis mati pencuri jaga. Kami hanya makan, gelak, bergambar, makan, gelak, bergambar, makan, gelak dan bergambar. Opss minum sekali, nanti tercekik pulak.


Papa bersama anak-anak dara nya, termasuk aku, ahahhaha!!!





Pukul 10.00pm Faizol tiba dengan baju opisnya, hehehe!! Ciann..sampai-sampai terus kene mengipas, hikhikhik!!! :)
Tetiba adik aku kata, " cepat amik kek dalam kereta"

kek??? aku pelik, "kek ape pulak?" sepuluh tolak sembilan sama dengan satu persoalan timbul, toinggg!

"Kek besday ummi lah" kata adik aku.

"Cisss...tak bagi tau aku pon!" kata aku

"Ni nak bagi tau lah! Share duit beli kek seketoi, bak sini RM30 cepatttt!!! Hahahahha!!" kata Teha.


"Takmo! Lambat bagi tau takmo bayo, selamat RM30 aku, hahahahah!" kata aku, padan muka korang, lalalaa!!! :)



Suprise kek dari luar pagar umah, hahahha!!! Papa nak beri pada isteri tercintut :)





"Happy birthday to u...happy birthday to u...happy birthday to u ummi, happy birthday to u!!"




Hehehehe!! Ummie memalu dan pelik. Pelik sebab birthday bulan 5, dah 2 bulan berlalu baru nak bagi kek, hehehe!!! Alasan yang baik adalah nak sambut ngan Teha! Hahahah!! Ok lah tu..kan masa birthday ummi Sham dah belanja kat Heritage Hotel.





Atok ♥ Wan dikelilingi oleh cucu-cucu yang bijak + comel + nakal! :)





Aksi manja yang tiada didalam Majalah Mangga (majalah busuk yang paling aku benci! Opss..!)






Di apit oleh menantu, hehehe!! Danishhh!!!! Kamu kaco dalam gambo nih! ;p




Haa...turn kami kumpulan merah amik gambo, hahaha!!!

"Arrrrr...!!! Jangan amik lagi!!! Nanti aku nak sorok perut boroi aku belakang Sham!" hahahah!! Amanda, tolong jangan gelakkan mama ok!





See...."tersorok" baik dibelakang Sham. Tips : Pilih lah suami yang lagi "comel" dari kita, pasti magik dan kelihatan kurus! hahahha!!






Luv u guyss...from top to toe :) Teha, Ieda, Umai, Iera





Teha & Faizol, so sweettt :)






♥ u lalink, muahhhh!!!!



Weh! takde background lain ke??? bosan aku, hahahahaha!!!! Getik aku tengok kalau adik aku berdua ni amik gambo, bersahaja je kalau depan kamera tapiii kalau aku ngan Teha....teruk betol! Tengok pic bawah ni ...








Kami memang tak pandai nak buat muka manja, hahahhaa!! buruk perangai, dah kawin macam budak-budak! huhuhuh!!




Ada pulak lesen "L" kat belakang tu, hahahaha!!!! Ok lah, aku tak amik gambo makanan (dah banyk muka ko dari makanan!) dah pukul 11.30pm, nak balik umahhh tido dengan perut kebuncitan, hehehhe!

40 comments:

  1. happy birthday tu ur ummi...meriahnya surprise besday tu..=)

    ReplyDelete
  2. siok tengok gambo famili ieda ni...semedang happy jer dia..

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. wah!hepy family lor..jeles yu!
    ahaa..first baca tjuk entry ingat kipas lipas ..ahaa..saspen je

    ReplyDelete
  5. muke laling sus mcm chef ismail la
    ensem!

    ReplyDelete
  6. seronok tgk family ieda..enjoy je...

    ReplyDelete
  7. wahhhhhhhhh...sonoknyerrrrrrrr....nak join..nak join...hehehe

    ReplyDelete
  8. bestnya...lame x berbbq..kene wat gak nih..

    ReplyDelete
  9. amboi yg baju merah tu!
    melentik badan yu!
    jeles! sbb aku tak boleh lentik. sakit pinggang!! :(

    ReplyDelete
  10. salam..
    bestnya family barbeque
    yang penting berkumpul sesama
    mesti gempak kan?

    ReplyDelete
  11. seronoknya..lame sudah x ber barbeku

    ReplyDelete
  12. wahhh..bestla tgk pic2 sume nih..rase happy jek...

    ReplyDelete
  13. Meriahnya...seronok tengok (^_^)

    ReplyDelete
  14. hepy belated besday to mak ieda...

    wow bestnyer hepy family... nampak meriah...

    ReplyDelete
  15. hehe.. best nyer buat bbq.. sian si faizol tu ngipas pakai baju opis..

    MY LATEST ENTRY: Breakfast at Hassan Shah

    ReplyDelete
  16. yunk..betullah kalau laki lagi comel sure kita nampak kurus kan!

    ReplyDelete
  17. sume gila2 cm kak ieda. oke nak jerit.


















    AMANDA COMELNYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  18. @Kie-yuhahahhahaha!! memula aku tgk pon cam chef tu gak ;p

    ReplyDelete
  19. @~aSHa~ :)thanxx kak asha kami happy bersama :)

    ReplyDelete
  20. @mahira oyabest! nnt buat tau, simpan skit ayam tuk aku, ehehehe :)

    ReplyDelete
  21. @sI tEDIgagagga!! melentik tapi perut ai kedepan, wakakaka! :)

    ReplyDelete
  22. @zulkbo salam bro :) yup! tu yang bestkan :)

    ReplyDelete
  23. @Reflisiahahhahaha!! petua yg paling cepat kurus dlm gambo :)

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana ketip-ketip jari korang kat sini untuk komen, jap lagi komen lagi eh..ada lagi..ada..betoi..wa talak tipuu wooo..hahahah!

Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014