Thursday, 1 July 2010

CARA-CARA APPLY INNITY ADS

Sudah 1 Julai 2010, cepat betul masa berlalu. Tak lama lagi nak berpuasa pastu raya pulak. Weh, korang tema kaler aper kali ni? Kami kemungkinan merah vavava! Hahahaha! Insyallah kali ni raya di Johor Bahru, yeahhh! Rumah nenek aku kat Skudai nun, sape tak malu jemput datang, hahahah! Pastu terbang ke Besut pulak.



Pelamakk...baik punya planning. Dah...aku bukan nak bercerita baju raya kasut raya bagai...Dah nak dekat puasa ni, meh aku ajar sedikit yang aku tau mengenai Innity! Suka tak? Suka tak? Suka la...tepuk-tepuk tangan sambil buat muka comel sikit, sikit je...jangan lebih-lebih, menyampah aku, hahahah! Gurau je...ok, kalau dah boleh pasang Innity, tambah lah pendapatan blog korang :) Pastu jangan lupa pos kan kueh raya untuk aku, yang sedap-sedap tau, aku tak mau yang baling ke dinding pon tak pecah, miahahah!




Macam biasa, masuk web Innity dan akan kuar seperti pic di atas. Klik pada Publisher, yang kat sebelah kiri tu, bawah tu untuk Advertiser, buat dono sudah.


Bila dah klik, maka dengan pantas nya akan buka page baru, kalo tenet korang lembab, nasib la..hahahah! Ok, page seterusnya akan keluar seperti di bawah ini ok.



So akan keluar borang. Isi la ape yang patut. Nampak tak yang aku highlight tu, sila baca dulu. Nanti klik je kat situ, makanya akan kuar page baru. Masa isi borang ni, korang kena isi monthly unique visitor dan monthly page views blog korang. Kalau nak pasti berapa, bloeh rujuk pada analitik nuffnang atau pon kalau yang pakai Clicky pon bleh rujuk ada situ.










Ada yang kata susah nak apply Innity. Mungkin ya sebab ramai blogger mengatakan sampai kene reject beberaa kali bila apply Innity. Aku start pakai bulan Mac yang lepas. Isi borang pagi, petang innity hantar e-mail nak bukti page views dan unique visitor. So aku pakai yang nuffnang punya. Esok pagi dah dapat jawapan aku diterima.




Jujur aku punya tak tinggi (page view dan unik visitor). Kalau aku tengok orang lain punya, mak aii...beriban-riban. aku rasa macam aku punya ciput! Tapi tak salah mencuba kan? :) So aku sarankan, cuba lah apply! Ribu-ribu tu belakang kira, try dulu. Tapi jangan lupa, kalau dah pakai Innity, Nuffnang korang bakal terjejas. So fikir-fikir lah. Aku mencuba dengan Innity waktu aku merajuk dengan Nuffnang tapi memang berbaloi dengan pembayaran sudah masuk 2 kali, aminn...


P/s: sesiapa nak tambah ape2 yang patut, silakan... aku tidak lah berapa arif tapi mampu menolong pada yang memerlukan :) Semoga berjaya kawan-kawan ku semua! :)

12 comments:

  1. ha.. dah lama gile aku tunggukan entry ni.. hahahahahhahaha...

    ReplyDelete
  2. eh.. lupa aku nak cakap.. thanks ieda.. sbb berkongsi.. aku ni nuff tak berapa nak sayang jugak... aku cam nak merajuk.. tapi takut nuff langsung tak nak pujuk.. hahahahhaha

    ReplyDelete
  3. nape tak pakai baju kaler hijau sama dgn innity ehehehee


    terasa ingin mengubah haluan jugak la...akan ku ikuti jejak kamu..ehehehe

    ReplyDelete
  4. salam Ieda..
    tak mamapulah nak pakai ads
    mahal ni..min 600 pageview
    sehari kan?..saya paling ramai
    pun below 500..cukuplah
    dengan nuffnang jer..I LOVE U NUFFNANG..(Iklan dan bodek)la la la

    ReplyDelete
  5. @Echa

    hahahha!! fikir2, nuff dulu pon bukan syg ieda, ekeke :)

    ReplyDelete
  6. @~aSHa~

    yeahhh!! cepat2 mencuba, leh masyukk sesama :)

    ReplyDelete
  7. @zulkbo


    ececece!! membodek nih, hahahhaa!! nampak mcm nuff syg pada bro zul, so setia lah, heheh :)

    ReplyDelete
  8. Salam kenal,
    Mana yg bagus nuff ke innity?
    aku baru pasang nuff & sdg tunggu glitterati member confirm & tuggu canme result.

    ReplyDelete
  9. @Donny Ien

    hye donny :) salam kenal. Kedua dua nya bagus tapi jika kamu menduakan nuffnang makanya status gliterri akan hilang. Ooo..baru pasang nuff, saya rasa lebih baik kamu bermula dengan nuff dulu tapi jika page view dan unik visitor kamu tinggi kamu boleh apply innity, selamat mencuba :)

    ReplyDelete
  10. okeh.. nanti kakyong akan mencuba...
    kalo pinangan tak diterima.. setia dgn nuffnang jer la

    ReplyDelete
  11. ermmm fall in love with it ..

    tp cm scary je cara nk apply dia

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana ketip-ketip jari korang kat sini untuk komen, jap lagi komen lagi eh..ada lagi..ada..betoi..wa talak tipuu wooo..hahahah!

Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014