Thursday, 11 February 2010

BLOG BAGAIMANA PILIHAN ANDA?

Aku suka membaca. Baca blog orang. Best woo....setiap blog yang aku lepak (minum kopi sambil makan goreng pisang) ada kelebihan tersendiri. Suka baca cerita lawak, hal dunia, dunia bogging, personal, jual itu ini utk abis kan duit aku. Biasernyer aku akan follow blog tuh, ada yang aku bookmark je, biasa blog yang aku bookmark blog yang jual menjual. Aku tak gemar blog resipe dan memasak. Eheheh!! Kalo terbukak pon cepat-cepat aku tutup, eheheh!! pemalas punya pompuan! ;p Meh tengok aku suka terjah blog yang camne :)



BLOG MAK-MAK ORANG - Masa aku start berblogging mulanya aku ramai member blogger yang hot mummy gitew. Seronok berkawan dengan mereka ni, sebab aku pon seorang mamak eh, mama juga. Boleh banyak tukar pendapat, almaklum aku baru nak ada baby time tuh, banyak benda yang aku tak tau. Diorang ni rajin buat perjumpaan, saja kenal-kenal dalam blog, apa salah plak jumpe kan, tukar-tukar hadiah. Mom Bloggers Planet la kira club diorang la. Aku pon de join tapi tak aktif pon..



BLOG LAWAK/LUCU - Ni memang peberet gua ok! Cis..tetiba pas cakap gua plak, tadi mak-mak, kena cakap bebaik skit, ahaha!! Ni kalo blog macam ni memang aku suka lepak lelama, kalo gelak sensorang nanti laki aku tanya, "awak buat pe tu?" Ahahah!! Tak kisah lawak camne pon, aku layan, lagi suka kalau lawak tu aku tak pernah baca sblum nih :)



BLOG PERSONAL - Suka baca kisah hidup orang lain TAPI bergantung pada cara penulisan blogger tersebut. Biasanyer yang leh buat urat kentut aku terputus tu yang jadi pilihan. Sangat hebat blogger citer pasal personal dan ada elemen-elemen kelakar, memang bestt!! :) Biasanya yang muda mudi, student, seronok tengok life dorang :)



BLOG OTAI-OTAI - Di blog camni slalunya diorang akan berkongsi mengenai dunia blogger, berkongsi maklumat, membantu para blogger yang baru nak naik cam aku ni. Suka sangat Thanxx!!!



BLOG TUTORIAL - Kat blog camni slalunya banyak membantu kenkonon nak tambah apa-apa element. Banyak ajar tips & trick.



Kalau bab blog politik, aku suka nak tau dan baca. Amik la tau jugak...jgn nak baca benda yang santai je. Tapi politik ni terpulang pada masing-masing sebab setiap orang ada pandangan masing-masing. Blog yang nak emo-emo boleh...tapi kalo setiap entry nak emo bosan lah! Kalo bab blog artis pulak, aku akan baca kalo tajuk dia menarik perhatian aku. Artis tu suma sama jer, balik-balik citer yang sama jer.



psstt..setiap blog kamu, kamu dan kamu ada bestnyer yang tersendiri. Thats y aku folow :) Selamat berblogging, ehehe!!

33 comments:

  1. semua jenis blog hang layan eh eida..berkembang minda kan..! orait gak layan blog macam2 ni, yg baik jd panduan, buruk jdkan sempadan..kelak0..jadikan bahan hiburan! ^_^

    ReplyDelete
  2. Semua blog aku suka baca.tapi paling best kalau ada unsur2 yg klakar..blog politik aku baca che det punya jerk..yg lain tak rajin bukak..huhu

    pastu suka baca blog mak2 yang bg info caner nak didik anak..masakan anak2,paling suka yg citer pasal breast feeding..

    blog resepi aku suka.tapi suka yang bg resepi dessert jer..

    ReplyDelete
  3. kita sama..masa memula blogging dulu aku kenal ngan satu mama blogging nie yang suka cakap pasal motivasi...mama tu la yg rajin melawat blog aku dan komen kat blog aku.huhu

    ReplyDelete
  4. sama la dgn izah. izah suka sngt baca blog orng lain sbb bnyk info2 yang kita dpt disamping dpt tmbh kawan2 baruuuu.. ;)

    ReplyDelete
  5. wa.. kita sama!
    x suke tgk blog masak memasak!
    hahaha..
    bila aku nak 1-1 resepi je baru aku carik! ekekee

    aku suke blog;
    1. ibu² - sejak dah jadi ibu ni
    2. cinta - suka baca kisah org sedang bercinta dan tgh carik cinta
    3. isu²/gambar² terkini (macam ohtidak)
    4. politik!!! muahaaha.. jgn x cayer!

    ReplyDelete
  6. cam ena juge.. leh layan mcm2 jenis blog.. x kisah.. :)

    ReplyDelete
  7. Na suka mommies blog, blog psl cooking.. i like!! and blog u Na suka sbb ada citer lawak n updates of many things!! hope to know u in person... :) :) :)

    ReplyDelete
  8. ya betul tu...macam blog ieda gak...ada gaya tersendiri...kengkadang syahdu kengkadang happening...kengkadang lawak...suka2...sebab tu selalu singgah...la ni macam2 blog ada...tumbuh macam cendawan kan...
    blog politik setakat baca je la tapi malas nak komen...kot tersalah komen masuk penjara plak...blog otai pun best gak...selalu gak jengah...leh kata semua blog best la...tapi tak suka baca entry pepanjang la...sebab keje banyak kena baca cepat2...kalo dah baca cepat2 confirm tak paham palk...suka entry yang ada gambo...& yang penting blog tu cantik & senang untuk dibaca entry nyer...panjang lebar la pulak

    ReplyDelete
  9. erm..taktau nak klasifikasikan blog aku ni blog aper eak?

    ReplyDelete
  10. suka bace and share info dengan blogger laen...

    ReplyDelete
  11. suka baca blog2 hot mama or wifey..pasal leh wat panduan hahaha teringin nk jadi mcm diorg satu hari nanti

    ReplyDelete
  12. tuan rumah, letaklah option name/URL dekat bahagian komen. senang sikit nak komen2. hehe...

    saya suka blog tutorial, personal, otai2... tapi yg otai2 slalu baca justkhai.com, kujie2.com dsb. tutorial suka baca maribinablog.blogspot.com

    Amir
    http://ohmalaysia.com

    ReplyDelete
  13. hajar paling sker blog yang kelakar... pastu sambil baca sambil ketawa.. kih3x...

    sker gak baca blog yang sedih & ilmiah...

    ReplyDelete
  14. yup2..tiap blog ade kelebihan tersendiri..best

    ReplyDelete
  15. salam.. nih tips jugak nih ..tips utk blog hopping .. :D

    ReplyDelete
  16. huh malang sekali blog aku bukan pada yang disenaraikan XD

    ReplyDelete
  17. hi akak comel!!
    hehehe..
    sumer blog pon saye layan!!!

    ReplyDelete
  18. akak ieda....
    thanx aw follow blog adeq...
    adeq suke bace yg personal,
    kisah idup org,
    tapi bkan nk nyibuk nk tgok org 2 kalu ade masalah,cane diorg slsaikan..
    n yg klako2 n pelik2...
    ehhe..

    amik pngajaran n iktibar..ta slah an?

    thanx aw!!!

    ReplyDelete
  19. blog sy kategori ape kak? :P

    ReplyDelete
  20. naurah - blog resipe aku tak bukak, maleh masak, kalo nak masak yg tak tau baru aku try google, ekeke!

    ReplyDelete
  21. paan - mama blogging lebih mesra kan :)

    ReplyDelete
  22. mamacira - ahahha!! ko sama ngan aku ;p

    ReplyDelete
  23. mama aqish - thanxx, eheheh!! singgah slalu, blog mama aqish best sebab byk tutorial :)

    ReplyDelete
  24. didi - wawawa, tak sabo nampak, ahahah!! bagus2 :)

    ReplyDelete
  25. amir - orait, akan diperbaiki, thanxx :)

    ReplyDelete
  26. hajar - samalah aku pon suka yg klakar kan :)

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana ketip-ketip jari korang kat sini untuk komen, jap lagi komen lagi eh..ada lagi..ada..betoi..wa talak tipuu wooo..hahahah!

Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014