Wednesday, 3 February 2010

SAMAN MENYAMAN FAHRIN & LINDA, TERKENANG PULAK KISAH PAPA..

Linda dan Fahrin saman menyaman pulak. Bile nak abis entah le, pagi tadi aku g keje ngan papa aku, kiteorang sembang pasal kisah 2 ekor nih, then papa aku cakap " kisah saman menyaman ni teringat masa zaman dulu papa nak saman sorang pompuan nih," Uishh...... pasal aku baru tau, yele...takkan sume cite lama aku nak tau, ehehe!! "Ha..?? Pompuan mane? Bile tuh?"


" Lepas abis Maktab Sultan Idris, papa dapat mengajar kat Johor, tapi kat area kampung la...(Bapak aku nih orang JB gak..). Adelah pulak sorang pompuan lalu depan papa ngan kawan2 dia, pompuan ni pon mengajar kat sekolah yang sama. Papa senyum la, kang kalo masam orang kata sombong pulak, lagi pon baru mengajar kat situ. Pas senyum buat dono jela....Taklama pas tuh, papa kene panggil ke bilik Guru Besar, dalam bilik tu jugak ada perempuan tuh, tengah nangis-nangis! Lagi papa musykil! Guru besar tu tanya macam-macam...bla...bla... Pompuan tu kata papa tak layan dia, ciss!!! cilanat betina! Aku tak buat ape-ape kat ko! Macam budak kecik, rasenyer budak kecik pon tak macam tuh! "


" Pastu betina tu buat mulut, kata papa macam-macam. Papa pelik + sedih, rasanya menyesal pon ada senyum pada betina ni tempoh hari. Takda buat apa-apa, cakap pon tidak! Tiba-tiba tuduh tak melayan dan macam-macam yang buruk! Memang dasar kampung, suka buat mulut! Sampai satu tahap, orang kampung datang kat kuarters cikgu, marah-marah! Giler keji kau betina! Papa tak tahan, papa balik Skudai, jumpa member yang juga seorang lawyer...Lawyer biase la buat keje cenggini... Then lawyer tu cakap, " Ko pegi balai raya, panggil semua orang kampung, panggil pompuan tu skali. Then cakap, ko tak bersalah dan pompuan ni kena minta maaf secara terbuka di balai raya dan dalam surat khabar, walaupon berita tu kecik besar habuk! Kalau tak buat ko akan saman pompuan nih. Jom balik kampung tuh, aku ikut ko sekali""


"Papa balik kampung ngan lawyer tuh dan buat seperti yang drancangkan. Perempuan tu takut giler!! Malu pon ade...dia jumpa papa ngan lawyer papa, cakap dia minta maaf sesangat. Papa aku tak mau, dia nak pompuan tu buat minta maaf secara terbuka juga, maruah dah tercalar...Geram giler! Sekarang baru nak mengaku yang dia sengaja buat cerita untuk tarik perhatian papa. Pompuan tu merayu-rayu minta maaf. Lama kemudian papa maafkan tapi dengan syarat, minta maaf secara terbuka dibalai raya dan bagi orang-orang kampung makan dibalai raya (ape motif bagi makan pon aku tak pasti, ehehe!!). Pompuan tu buat. Semua orang kampung terkejut beruk"


"Pas kejadian tuh, pompuan tu mintak tukar ke sekolah lain...malu sudah...Papa relax jer kat ctu...baru la orang kampung nak berbaik-baik ngan papa. Lepas kawin ngan ummi baru papa mengajar d Ipoh bersama-sama ummi"


Ish...ish...al kisah....macam-macam dunia nih, cite papa aku nih terasa cam cite Ayat-Ayat Cinta pulak, ahahah!! beza nyer papa lum kawin time kene fitnah nih, eehhe!! Eh, sedap gak ek ayat-ayat cinta versi papa aku, ahahaha!!! :)


Papa ku yang tercayang! I ♥ u papa! :)




Ummi & Papa
Umi bertambah sayang pada Papa bile 2 batang gigi depan papa tercabut, ehehe!!


Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014