Monday, 8 February 2010

BILA LELAKI SENYUM-SENYUM KAT PEREMPUAN...


ADEGAN PEREMPUAN 1 :

Jalan-jalan window shopping ngan geng-geng. Gelak-gelak kuat2, bajet gempak orang nak tengok. Ngan pakai kasut tinggi, baju mesti nak sarung nangka, spek mata belalang atas kepala, lepak pulak dekat starbuck. Uishh...abis glamer lah, poket pokai, ehehe!! Order air 2 gelas share 7 orang. Ada pulak mamat yang tak hensem kat meja sebelah. Dressup pun bajet gempak tapi poket nipis. Mamat yang tak hensem senyum-senyum pada awek yang konon-konon hot. Awek konon-konon hot cakap kat member dia "Ee...ape la mamat sebelah ni, usha-usha i pulak! Geli lah!" "Ko kan cun, hot, mesti lah dia usha, opsss bukan ko je, kami pon! hahahha!!!" pecah satu starbuck bila awek konon-konon hot gelak.



ADEGAN PEREMPUAN 2:

Jalan-jalan kat shopping complex. Tengok-tengok baju, kasut. Lapo pulak, makan kat McD la, nak masuk Mc D ada plak group mamat-mamat sedang usha-usha. Malu..Jalan kengkonon sopan skit, baris nak beli makanan. Betulkan tudung. Suh member cop tempat. Betul tudung lagi, pastu mata tengok kat group mamat-mamat tadi. Dah amik makanan, g kat member. "Tengok mamat tu, dari tadi senyum-senyum lah!" "Ala...di senyum jer, bukan dia raba ko pon, hahha!! Dia suka kat ko kot ". Perempuan tu pon senyum-senyum balik penuh perasaan dan perasan.



Ahahaha!!! Jangan marah tapi slalunyer begitulah, ekeke!! Sebenarnya jangan la salah anggap kalo lelaki senyum/tengok korang, korang, dan korang. Sememangnya lelaki menghargai kecantikan dan kemanisan korang, korang, korang yang gadis ni. Jangan la tuduh tu lelaki gatal pulak dan jangan pulak perasan yang korang tu kengkonon best. Bak lagu SHANTY DAN MARCELL - KU HANYA MEMUJI . ehehehe!! tak caya, meh tengok lirik ni :


"Kuakui, tubuhku melonglai
Sempatku memuji dalam hatiku
Jangan fikir aku kan mencinta
Ku hanya kagumi, hanya memuji"


Kalo yang lelaki pulak tak yah la nak tenung pompuan sampai menembus, tejojol bijik mata, malu la pompuan tuh, kang takut tiba-tiba sedap tengah usha, sedar-sedar tengah makan high heel, amacam, sedap?? erkk..ehehhe!! :)



thanxx my dear google, bagi aku pinjam gambo :)

26 comments:

  1. a'a kan eida, banyak pompuan2 yg mula nak perasan bile sang arjuna memandang.. mula la menggelabah semacam.. apsal klu pompuan yg same2 usha pompuan x menggelabah ekk? he3x..
    betul tu yg laki2 pon x yah la tenung pompuan sampai ilang bayang pompuan tu.. malu la kan!.. ishhhh!!.. x perasan pon tp selalunyer menyampah ngan org camtu.. x der keje lain agaknyer kan!

    ReplyDelete
  2. lelaki mmg suka senyum n ikhlas..hehe

    ReplyDelete
  3. stujukkk.. anin lg suka ignorekan jer.. maleh lyn..

    ReplyDelete
  4. alamak
    baru nak ngorat
    da ada anak
    opppsss

    pagi2 bangun senyum
    akan 'menjadi' lah hari tu

    ReplyDelete
  5. lelaki mmg mcm tu.. nmpk pompuan cun sket pandang la.. x salah kan nk memandang.. kehkeh...

    mcm2 sbb lelaki pandang pompuan ni.. ade tu mmg jenis mcm tu, mata liar je pandang pompuan.. mmg saje cari pompuan tu pandang.. stalker.. haha

    ade yg gatal sket tuh usya mende lain plak, dari atas smpai bwh usya, siap buat statistik, analisis lg.. haha

    pompuan cantik kan dah byk skrg.. kadang terpandang, x sengaja.. pompuan tu rse la mcm pandang dia.. xpun lelaki tu pandang tmpt lain, tapi menghadap pompuan tuh, sbb tu pompuan tu rse mamat tu usya dia.. huhu

    ReplyDelete
  6. hhaha adegan pertama yang tak tahan tu!

    ReplyDelete
  7. hu...hu....betul2....sama je kan...kalo tak mula tak menjadik kan...ni ada yang mulakan maka menjadik lah ia....adegan yang petama yang tak bleh blah tu

    ReplyDelete
  8. jgn kate lelaki.. aku pun akan tgk slack je pd perempuan2 cam tu

    ReplyDelete
  9. die tgk2 sekali die tgk org belakang.. nak wat camne? hehe

    ReplyDelete
  10. btul tu.. but, mai bkn cm pmpuan atas2 tu.. coz kalo jln2 cara brtawaduk! so, tk prasan laki senyum or ape2.. ngee^^

    ReplyDelete
  11. senyum gatal ker.. ke ikhlas ekk..

    ReplyDelete
  12. ko ni kan..ade je idea gegiler tu!ayyya

    ReplyDelete
  13. angelo - cis..statistik tu yang tak tahan, ahha!!

    ReplyDelete
  14. farah - aku nyampah adegan pertama! :)

    ReplyDelete
  15. mai - amboi..amboi..amboi..hahaha!!

    ReplyDelete
  16. ina camar - ahahah!! antara dua tu :)

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana ketip-ketip jari korang kat sini untuk komen, jap lagi komen lagi eh..ada lagi..ada..betoi..wa talak tipuu wooo..hahahah!

Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014