Tuesday, 20 April 2010

5 HARI TAK UPDATE BLOG, 5 HARI JUGA AKU JADI DOKTOR.

Assalamualaikum (nada lembut + ayu macam malam pertama) heheheh!!! Ape kejadahnya citer malam pertama pagi-pagi ni, miahahah!!! Jari tembam ku rindu nak menaip kat blog nih, selama 5 hari aku tak update blog :)




Jangan cakap aku g holiday ek, ni dah lama tak g holiday...kang aku bertukar jadi mancis cap king kong baru tau.....tak la, anak aku demam la....anak aku si Amanda tu la, mana ada yang lain lagi, takpe....takpe...aku sedang gigih berusaha untuk main tambah-tambah, hahahha! Lucah betullah korang nih ;p




Anak aku demam start hari khamis, masa tu aku bawak dia g opis....eh, tu nanti aku citer lain entry lah ek, hahaha!!!



Start demam hari khamis, Sabtu dah ok. Pastu semalam tengahari panas balik, malam semalam alhamdulillah....ok dah. Amanda demam sebab nak tumbuh gigi lagi, cian dia....





Bila demam biasa aku bagi ubat Fepril ni je, sebab dia baru setahun aku tak berani nak tukar mana-mana ubat demam lagi.




Bagi badan sejuk sikit lagi, aku ikut kata-kata orang tua, minum air kelapa, tapi tak banyak pon...sebab yang banyak nye mak dia dah tolong minumkan, hahaha!!!





Pastu lap badan dia dengan air asam jawa, ni petua ummi & papa aku. Tapi ramai pon dah guna petua ni, bagus asam jawa ni sebab banyak gunanya. Dah macam periuk nujum pak belalang tilik mana lembu hilang pulak, hehhehe!!




Pastu tepek asam jawa yang campur skit air, tepek kat dahi...cam orang dalam pantang tu, hahaha!!!




Pastu minum air yang banyak....itu sahaja. Demam ni memang merisaukan! Bahaya bila demam panas sebab kalau dibiarkan urat putus dan boleh jadi sawan dan cacat, sebab tu la ibu-ibu kalau anak demam mesti tak tido malam kan. Semoga Amanda cepat sembuh sepenuhnya, amin... :)



Bila dah sihat skit, ni la jadinya, ASHKAR WATANIAH, hahaha!! Amanda jom ikut mama tembak blog geng mama semua, hehehe!
Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014