Tuesday, 13 April 2010

KALAU AMIK ORDER SILA TULIS YE....OTAK KAMU BUKAN KOMPUTER!




Aku paling tak suka kalau g kedai makan, bila kita order, dia tak tulis, menci! menci! Nanti lain yang di order, lain yang sampai, kalau sampai betul pon mesti cam tak cukup sifat je, sabo je lah!



Biasanya kedai mamak lah. Ummi aku mesti sound mamak tu, "Dey....tulis lah! mana mau ingat banyak2, yang penting saya punya cili padi," kata ummie aku, hahaha!!



Kadang kedai makan biasa pon bukan nak tulis, ingat pale otak ko tu komputer pe, komputer pon leh masuk virus, ini kan ko punya otak, nampak awek cun lalu tepi trus keras lupa semua order yang amik tadi, huhuh!!

24 comments:

  1. mmm betol3..penah gak kene skali..konon xnak tulis, dah la org tgh ramai...tunggu bkn main lama lg..bile tny mana order x smpai2 lg...baru gelabah, konon baru nak buat!! padahal, lupa apa yg aku order..siot je!

    ReplyDelete
  2. salam...
    kalau pekerja kak tak amik order guna kertas order kak lukuk kepala depa.....
    wacah............Tapi situasi nie mesti berlaku kat kedai mamak kan...

    ReplyDelete
  3. betul22x... aku sokong gak..
    penah jd sekali kat kami, pesanan dh ambil, tp x catit pun.. last2 datang lg sorg amik order. Rupe2nye yg awl td tu lupe ape yg kami order.. so takut nk tanya balik. geram je rs tau!

    ReplyDelete
  4. oho.. sokong tu ieda,

    ena pun pernah terkena order lain tp dapat lain.. pastu.. wat2 garu paler .. menyampah tol..

    naper boring lak ieda.. huhu

    ReplyDelete
  5. hoho.. sokong tu ieda,

    ena pun pernah terkena order lain tp dapat lain.. pastu.. wat2 garu paler .. menyampah tol..

    naper boring lak ieda.. huhu

    ReplyDelete
  6. hahhahahaha..memang mamak ni pemalas nak amik order..pastu time bayar tanya pulak kita makan apa...

    ReplyDelete
  7. bese la, kedai mamak...dorg nak cepat

    ReplyDelete
  8. ader satu kedai nie takyah tulis order..mmg diorg cekap giler..kedai nasi lomak mambau..mmg salute dekat diorg...;)

    ReplyDelete
  9. huh..akak pun bengang ngn kedai cenggini..sllu kt mamak la! cam bagus je ingatan kan..last2 dok mai tanya balik! haish...

    ReplyDelete
  10. garang siot cik ieda nih... errkk puan eida.. muahhaha

    ReplyDelete
  11. sy tag post anda!!!..heheh

    ReplyDelete
  12. eh ena plak soriiiiiii

    ieda

    sori ek...nak taip semula ke takyah ni...

    ReplyDelete
  13. ena kalo kepala kita komputer..sure kita leh delete memory buruk dlm kepala kan..tapi kita bukan komputer...ehehehhee

    tiba2 lari tajuk....

    ReplyDelete
  14. da..dulu gi Indon lagik besh..dorg amik order guna palm tuh..ala cam iphone tu laa..lagik canggih..kite still guna kertas lagik..iskh2

    ReplyDelete
  15. betul ida..dorang ni macam terer..intan selalu order ais kosong x pnah nak sampi..dol dorang nih

    ReplyDelete
  16. salam ieda..
    memang betul
    selalu pun lain diorder
    lain yang sampai..saya
    pun selalu kena kedai melayu
    terutamanya...

    ReplyDelete
  17. hah memang bersepah pelayan y bodo sombong gini...berlagak xnak tulis..alih2 duk tanye kite 2-3 kali nak makan n minum ape..lempang nak??huhu

    ReplyDelete
  18. mamak biasanya terer ingat semua..huhu

    ReplyDelete
  19. hajar pun selalu juga jumpa org camni... tambah2 time makan ngan family... ade gak yang xmo tulis pastu plak yang tulis tu amboi kemain laju jer... pastu biler order sampai tah ape2 jer... sabo jer laaaa....

    ReplyDelete
  20. betul betul
    selalu berlaku salah order
    lepas tu buat muka pulak
    dah salah amibik order cis

    ReplyDelete
  21. huh,spesies ni semua budjet teror..cit podah..aku mmg marah gile klu lepas amik order,dah le x tulis,pas tue bila dah berejam nunggu,lh plak pelayan tue wt muke selambe badak tny "abg dah order ke blom?"..peh,gile best soalan tue...

    marah! marah! marah!

    ReplyDelete
  22. Aku pun nyampah kedai cam tu...lagi dh order 1 jam mknan x smpai2 lg..lg la hampeh...tapi aku penah gi 1 restoran kt damansara aku mmg kagum gile dgn pelayan dia..kedai dia nmpk cikai je tpi dia bleh ingat order customer dr dlm smpai luar kedai..pastu betul plak tu...kalo tanye menu lg dahsyat smpai pening aku dgor..kagum giler ieda..mkanan mmg superb la...hehehe...

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana ketip-ketip jari korang kat sini untuk komen, jap lagi komen lagi eh..ada lagi..ada..betoi..wa talak tipuu wooo..hahahah!

Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014