Thursday, 23 December 2010

KELAB MAK-MAK DUTCH LADY

Anak aku minum susu dalam botol, dah lama dia tak minum susu cap gantung, kering..kering.., kesian anak aku. Memula bagi susu brand SNOW, feel anak boleh putih gebu macam Snow White, hahahah! Susu tu mahal betol! Sebulan guna 4 tin, memang rabak memula tapi cukup je masuk umur setahun, berlari aku ke kedai beli susu jenama lain, tukar pakai yang murah sikit la, hahahah!



Dalam pemilihan ujibakat, makanya susu Dutch Lady 123 jadi pilihan makpak. Menonggeng makpak sejam dekat bahagian susu, nak memilih susu terbaikkkkk punya pasal! Pulanglah makpak dengan muka gembira sebab lepas ni bajet beli susu dah kurang dan mak nyer boleh beli alat makeup mahu pon baju tidur menggoda suami. Samalah juga ngan pak nyer, sengih-sengih sebab leh beli rokok sepapan, sekali sedut 5 batang.




Sudah hampir setahun anak aku minum susu Dutch Lady 123, alhamdulillah...tiada alergic, sembelit dan seangkatan dengannya. Dua tiga empat hari lepas, maknyer ada tengok tv, keluarlah iklan pasal Dutch Lady 123, katanya...jika kita kumpul bukti pembelian, akan ditukarkan kepada hadiah. Bukti pembelian tu ada la poin-poin dia mengikut berat susu tersebut.



Melompat sekukesukaan maknyer! Hoyehhh!! Hoyehhh!!! I likeeeee!! (ayat biasa maknyer) Setelah setahun, barulah maknyer tahu. Agaknya kalau dari dulu maknye kumpul poin, mungkin dah boleh beli sebuah rumah.....mainan untuk anaknya, hahahha! Dengan bangganyer mak nyer pon bukak le laman seserabut Dutch Lady tuu...



*Suka suki riang ria sungguh laman seserabutnya, rasa macam maknya nak terjun masuk ke dalam laman seserabut tu, tapi apakan daya....*




Daftar la dulu kalau berminat. dalam tu ada macam-macam info, contest, latest updates, reward program segala bagai. Dasat nok!






Ini lah cara pengiraan poin mengikut pembelian. Aku biasa beli 1kg tu...dalam sebulan beli 4 pack. Satu pack RM 20 aje...murah..murah..janji anak aku sihat, kenyang, makpak pon suka hati sebab leh main belog, hahahahaha! :)
Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014