Tuesday, 12 October 2010

BAJU RAMA-RAMA

Kalau pergi makan kenduri, selalunya aku bukan kenal pon pengantin baru tu, hahahahahaha! Serius. Sebab semua kenduri yang aku pergi kebanyakannya kawan makpak aku, kawan laki aku, kawan anak aku...eh, anak aku kecik lagi, mane de kawan dia kawin. Kawan aku banyak muda cocok langit, susah nak kawin awal. Kali ni aku ikut papa, kenduri staff dia. Budak sebaya aku, cewah..budak, aku perasan konon masih budak 18tahun, miahahaha!



Kalau pergi kenduri jangan harap nak amik gambar pengantin. Bukan pe, pengantin cun abiss...jatuh saham aku kalo tepek picca pengantin dalam blog, hahahahha! Hati busuk betul, taklah...gurau aje :)



Tapi yang harus adalah gambar anak dan mak nyer. Masih tahap harus, bukan wajib lagi, ye..bukan wajib :)


Gambar mulut muncung aku paling benci, macam tenuk. Tak tau la nape aku ter...ter...ter...ter... buat cam tu, hahahah. Ter...ok! Amanda sangat obses dengan cermin mata hitam. Kalau tak hitam pon takpe, coklat sikit pon boleh macam dia punya tu. Ye..tu dia punya, RM5 je aku beli untuk dia. Asik amik aku punya pastu patah, bila dapat dia punya sendiri tak patah pulak, haishhhh.....takpe nanti ko dah besar, dah kerja, mama nak claim balik, hahahahahah!



Cun tak baju kurung kawe tu? Hahhahahahaha! Muka tak malu tanya. Tak malu kot, korang bukan nampak aku, ahahhahaha! Baju kurung tu ada corak rama-rama besar, so aku amik feel konon seperti puteri rama-rama yang konon-konon lembut terbang di tepi bunga dan kumbang busuk melintas depan mata.



Paling taksuka taksuka taksuka bila adik aku nyanyi"Rama-rama-Ella" bila aku pakai baju tu. Heh! Nasib baik aku pakai baju corak rama-rama, kalau corak berbulu gorilla ada orang nak dekat???! Kompom orang tengok aku cam nampak makhluk halus yang berbulu! :p





25 comments:

  1. hehehe samer lerr kita kak .. kalau pergi bukan semua kenal punnn pengantin tuuu hehehe

    cute jer mak dan anak tuuu :))

    ReplyDelete
  2. haha tak tahan statement 'amek feel jadik puteri rama²'...tetibe ko terbang je nanti camno da? :P

    ReplyDelete
  3. camera sendiri, blog sendiri...haruslah gambar sendiri kan...ekekeke

    ReplyDelete
  4. cantikkk..hehe..baju dotdotdot tu pun cantik =P

    ReplyDelete
  5. baju rama-rama steady..unik sekali...tapi paling unik gambar pak cik belakang tu tengah sodap minum air...dahaga tul pak cik ek hehe :D

    ReplyDelete
  6. mcm cantik jer baju butterfly tu..

    kalau sy jumpa...sure sy dh beli...hehe.. :)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    ALAHAI Z

    ReplyDelete
  7. comei la moncong tu.. cute sangat2.. ;D

    ReplyDelete
  8. cantik tu :) rajin g kenduri kawin ek ieda :)

    ReplyDelete
  9. ahahha kira ok gak nok..ko nak gak pegi kenduri kengkawan bapak ko kan..klu aku..mmg x la..hahahaha...
    amanda...u soo cute la...akak (xnak ngaku dah tua)pinjam spec itam bleh????

    ReplyDelete
  10. owhhh amanda mau bergaya la mama....mau ngorat dadif ngn spek coklat..:)

    ReplyDelete
  11. pandai betul ieda ni berceloteh..ada je idea..hehehee lebih kurang je perkataan ieda dan idea..kan....alalalala

    ReplyDelete
  12. ala nmpk sket je bj rama2 tu...cm no nk komen..hehehe...

    tp ieda pakai apa pon lawa le....kulit cerah..hehe

    ReplyDelete
  13. ieda,pe kata nnt ko cari design corak lipas plak...aku rasa mesti mengancam!!

    ReplyDelete
  14. ada superhero baru - butterfly girl - tidak datang bertugas menyelamatkan nyawa org susah kerana sibuk memenuhi undangan majlis kahwin

    ReplyDelete
  15. manyak cun la itu baju..cam penah tgk kat kedai kain..huhuh..*mmg ar kedai kain takkan kedai beskal plak..*

    ReplyDelete
  16. baju tu lain dai yang lain kan..taklah sama macam pernah terjadi kat akak..sabar ajer

    ReplyDelete
  17. rama2 pon x pa janji tuan yg pakai tue bkenan...tp ok per...:D

    ReplyDelete
  18. comell baju nie... ciklinn masa raya haritu pun ingat nak sambar baju rama2..tapi terembat yg lain lak... hehhehe

    ReplyDelete
  19. Nasib baik tak terbang jadi macam rama-rama, hehe

    ReplyDelete
  20. salam..
    cantekkknya..
    ermm yang tudung biru tu..
    he he..

    ReplyDelete
  21. ok jer muncung tu... kiut jer hjr tengok... anyway cantik baju rerama ieda... baju amanda pun kiut...

    ReplyDelete
  22. ok jer muncung tu... kiut jer hjr tengok... anyway cantik baju rerama ieda... baju amanda pun kiut...

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana ketip-ketip jari korang kat sini untuk komen, jap lagi komen lagi eh..ada lagi..ada..betoi..wa talak tipuu wooo..hahahah!

Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014