Wednesday, 27 October 2010

SEMUA ORANG ASYIK CERITA ALEXA

Semua orang asik cerita alexa, eh bukan semua eh tapi ada la juga. Hehehhehe. Masa berblog memula dolu-dolu aku tak paham apekah alexa tu. Nama samaran Alex raja lawak kah? Oh tidakk...lepas membaca dan melompat dan bergayut dari satu blog ke blog yang lain, barulah aku paham. Hohoho! patut le keme suke bebeno ek, tapi aku masih berlagak tak suka, poyo kan. Hakikatnya aku poyo sebab blog aku masih pening-pening, hahahhahaha!!



Ok, semua asik nak tayang je alexa korang, aku pon nakkkkkkkk gakkkkkkkkk boleh? hahhahahaha! Jangan le getik dengan aku, tak baik untuk kesihatan, hehehehee!





Inilah alexa rank aku setelah 5 bulan bertukar domain pada bulan Mei 2010. Bulan Jun dan Ogos berblog 'on' dan 'off' sebab ada beberapa masalah yang takdapat dielakkan. Adakah pencapaian ini ok bagi blog cikai cam aku? Geli je soalan. Hahahhahah! suam-suam kuku aje kan :)



*masih pening dengan alexa, dengan siapakah aku patut berguru? *wink*wink*

30 comments:

  1. tak paham sebenarnye care penggunaan alexa ni..dah buat tapi ranking tak naik pon..

    ReplyDelete
  2. sampai la ni mak tak tahu pun pasal ni .. huuu

    ReplyDelete
  3. gempak tu sis... nak tips.. hehe

    ReplyDelete
  4. menatang ape elaxa tuh ieda??meh bgtau aku sket..

    ReplyDelete
  5. hieee haku lagikk laa tak tauu..dah tak tau satu hal..taknak plak hambek tau tue..ish ishh

    ReplyDelete
  6. kakaka...kak lg peninnn...x phm...hahaha

    ReplyDelete
  7. ieda...hebat pe kalau alexa rank mesia bawah 3000 tu...chaiyok2...

    ReplyDelete
  8. eh..kak ati br perasan ieda pakai .com hehe..slownyer..
    alex...langsung tak tau

    ReplyDelete
  9. kalau 2000+ kat MY.. Kira bagus sangat tu..

    Aku agaknya... Rank 2juta kot..?!

    Tips sikit?

    :-)

    ReplyDelete
  10. kira ok la tu ranking dah bawah 1 juta.. lagi kecil nilai tu maknanya lagi tinggi ranking.. best lah..

    ReplyDelete
  11. sis, cuba cek value blog kt sini lak.. konfem goyang tengok..
    http://bizinformation.org/my/

    ReplyDelete
  12. uhuhuhu akak lagilah x tahu pasal nie .. story lebih sikit dikk :)

    ReplyDelete
  13. salam..
    maksud alexa tu
    blog anda antara yang ke 559,000 popular di dunia dan 2,445 di malaysia..(di layari dan traffic)
    kira hebat tu..tahniah Kak..

    ReplyDelete
  14. site linking 40 tu yang mahal tu..mempengaruhi nak dapat page rank tinggi nanti..

    ReplyDelete
  15. ieda,
    okay la tu... kakyong dah 5 bulan tukor ke domain pun masih lagi thp 800K

    ReplyDelete
  16. alexa?
    bukan kumpulan penyanyi dari indon tu?
    yang nyanyi 'peluklah diriku dan jangan kau lepaskanku' hehehehe

    ReplyDelete
  17. wah dah cukup mantap dah tu...
    Ps : aku masih terkapai kapai :D

    ReplyDelete
  18. akak rasa la kan...kalu ieda nengok rank blog akak lagi la...
    sure gelak giler2...
    tah2...takde rank kut...hahaha

    ReplyDelete
  19. chop!..

    ena baru nak amik tahu daru "umah" mu ini eida.. apakh itu? sila la terangkan.. pleasee! :)

    ReplyDelete
  20. steady tu, lagi sebulan mahu menurun lagi angka tu :D

    ReplyDelete
  21. best nya...sy punya...jauh lagi..huhu..

    sy pun baru jer tukar domain...so sites linking xde lagi...


    jom ke APA KATA HATI pulak,
    LETUSAN GUNUNG MERAPI

    ReplyDelete
  22. macam pernah ku dengar alexa ini,tapi dimana ya..

    ReplyDelete
  23. Kalau pakai hosting bayau cepat Alexa rank naik.

    ReplyDelete
  24. ok le tue ieda..at least blog ko ranking lg power dr zack zukhairi..

    ReplyDelete
  25. rank2 ni sepatutnya tak menjadi satu 'virus' yang membuatkan anda merasa rendah diri... kita berblogging utk suka2.. :D peduli apa sama alexa rank? :)

    ReplyDelete
  26. aku sampai sekarang tak memahami cara guna alexa ni..

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana ketip-ketip jari korang kat sini untuk komen, jap lagi komen lagi eh..ada lagi..ada..betoi..wa talak tipuu wooo..hahahah!

Optimized using automated SEO Tools by MY SEO Tool.
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio 2014